Кметът на Стрелча Стойно Чачов обяви война на картела на

...
Кметът на Стрелча Стойно Чачов обяви война на картела на
Коментари Харесай

Стрелча на бунт заради картел!

Кметът на Стрелча Стойно Чачов разгласи война на картела на розопроизводители и на притежателите на розоварни. Преди малко той излезе от незабавна среща с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Хората в региона на Стрелча са гневни, тъй като тази година изкупната цена на кг гюл е 2,50 лв., а предходната година цената е варирала от 4,50 до 6 лв..

В района на Стрелча, който е най-големият производител на гюл в България, с отглеждат 6000 декара рози. Това е и главното прехранване на локалните.

Чаччов реагира остро, откакто преди 2 седмици асоциацията на розопрозиводителите и босовете на розоварни са се събрали и са решили 2,50 лв. да е изкупната цена на кг. Мотивите им са, че не са продали миналогодишната си годишна продукция.

Чачов обаче счита, че това е проблем и то голям и касае освен Стрелча, а целия район на Подбалкана, където се отглеждат обичайно рози. След изразеното неодобрение от кмета, Цвета Караянчева е дала обещание в сряда да се събере парламентарната комисия по земеделие и да бъде разискван казусът.

Днес Чачов подава писма до отрасловата комисия с ръководител Десислава Танева и до Комисия за защита на конкуренцията. Стрелчанци се канят да излязат на протест, в случай че казусът им не бъде решен и цените на кг на цвят не се завишат.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР