Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков предложи кандидатурата си

...
Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков предложи кандидатурата си
Коментари Харесай

Трайчо Трайков поиска да стане областен управител на София

Кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков предложи кандидатурата си за регионален шеф на София.

" Минах доскоро през Княжеската градина - да огледам за последно местата, където идната седмица започваме построяването на детска площадка и спортна площадка. И си мисля - по този начин и по този начин ще се назначават нови регионални шефове, бих си предложил услугите за София. Имам и подготовка, и стратегия, и увереност ", написа той в своя обява във Фейсбук, ден откакто взе участие при започване на предизборната акция на Политическа партия, Демократична България и " Спаси София " за локалните избори.

Трайков ръководи централния регион от 2019 година насам, като беше изключително деен в процедурите за преместването на Паметника на руската войска от центъра на София.

Едва при започване на 2023 година ГЕРБ се причисли към апелите на " Демократична България " и СОС гласоподава с болшинство в поддръжка на премахването на противоречивия монумент. Решаването на казуса обаче опря в твърдата опозиция на тогавашния длъжностен министър Гълъб Донев и подчинената му регионална администрация, която официално държи собствеността на обекта.

В неговия мандат администрацията стартира да отстранява противозаконни постройки на заведения за хранене и търговски обекти от Борисовата градина и пространството пред Народния спектакъл, както и на всевъзможни павилиони и " преместваеми " обекти без позволение.

Областните шефове към момента не са заменени - макар че заедно подадоха оставка при избирането на новия кабинет - тъй като ПП-ДБ и ГЕРБ не престават да не могат да реализират единодушие за претендентите.

Не е ясно каква би била позицията на Бойко Борисов по отношение на номинацията на Трайков. За малко двамата работеха дружно в първия кабинет на ГЕРБ, до момента в който Борисов не откри метод да уволни енергийния си министър, който интензивно подлагаше на критика задействаните съветски енергийни планове в България.

През 2014 година тогавашният " Реформаторски блок " включи Трайков в екипа си за договаряния с ГЕРБ, което още веднъж се оказа проблем за Борисов, обвинил бъдещите си съдружни сътрудници в " торпилиране и провокация ".

Години по-късно Борисов към този момент стартира да дава като министър на енергетиката и задейства поддръжката на ГЕРБ в СОС за единна позиция против Паметника на Съветската войска.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР