Кметът на столичния район Слатина“ Георги Илиев живо се интересува

...
Кметът на столичния район Слатина“ Георги Илиев живо се интересува
Коментари Харесай

В район „Слатина“ има терени за нови площадки за спорт и игра, но парите са 24 пъти по-малко

Кметът на столичния регион „ Слатина “ Георги Илиев живо се интересува от местата за спортуване и поддържа плана „ Аз съм смяната " на сдружението „ Безопасни детски площадки “.

„ Очевидна у потребността децата да излязат и на открито, на въздух, и да спортуват физически. С новите технологии се получават също значими умения, само че не е същото “, означи Илиев пред Радио София.

 По думите му в региона има 115 детски площадки . Половината от тях са в положително положение. Но всички те са за деца на възраст до 7-8 години . За годината се отпускат 37 000 лева за нови площадки и за поддръжката на старите.

„ Ако желая да си свърша работата като хората, за задачата са ми нужни 900 000 лв. “, добавя Георги Илиев.

„ Масовите нови площадки у нас са за деца сред 2 и 4-годишна възраст. Освен че са еднотипни, базови като игрова стойност и слаби като резистентност във времето, те са извънредно скучни за деца над 4-годишна възраст “, означават от Сдружение „ Безопасни детски площадки “ . – „ Къде бъркаме? Какво ни липсва? Кой е виновен? Какво би трябвало да осигурим на децата над 4-годишна възраст? За да се развиват, децата би трябвало непрекъснато да се пробват да преодоляват провокации - катерене, балансиране, задържане с една ръка, превъзмогване на боязън от разнообразни височини, висене… Колко са обществените (безплатни) места в София, които оферират тези благоприятни условия? “

Кметът на „ Слатина “ Георги Илиев е провел и провел онлайн среща с поданици на региона по отношение на площадките за игра и спортуване. По време на една от обиколките се срещнал с хората, създали фитнесите в парковете „ Гео Милев “ и „ Слатинска река “.
„ Обещах им да направя всичко, което зависи от мен, терените на двата обекта да бъдат засипани с дървесен мулч, тъй че да могат да се употребяват обикновено “, сподели Илиев.

С него беседва Лили Големинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР