Кметът на столичния район Лозенец Константин Павлов изрази притеснения, че

...
Кметът на столичния район Лозенец Константин Павлов изрази притеснения, че
Коментари Харесай

Кметът на район Лозенец притеснен за съдбата на пазара пред РУМ Черни връх

Кметът на столичния регион " Лозенец " Константин Павлов изрази терзания, че Столична община има желание да реши без координиране ориста на емблематичното за региона пространство пред РУМ " Черни връх ".

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев разгласи на конференция, че пространството ще остане пазар за плодове и зеленчуци без да съгласува с районната администрация и без да е извършено публично разискване.

" Безспорен факт е, че един от главните проблеми на нашата столица е презастрояването и неналичието на задоволително публични площи от обществено значение. Затова е извънредно значимо във всяко, въпреки и малко обществено пространство, да бъдат вложени задоволително обич и разсъдък, тъй че, всички жители да го употребяват и да му се радват ", съобщи Константин Павлов.

Пространството е било неглижирано неведнъж през годините. Затова една от първите нзадачи на районния кмет от " Демократична България " Константин Павлов беше да потърси разновидности, с които това скъпо за жителите на " Лозенец " място да получи нужната грижа и внимание.

Неговата идея планува част от пространството да остане пазар, а останалата да стане споделено пространство.

В региона към този момент тече подписка против желанията на Георги Георгиев.

" Смятаме, че е извънредно значимо да бъде чут гласът на жителите на регион " Лозенец " . Най-демократичният инструмент е организирането на необятни публични съвещания, на което да бъдат показани всички визии и хрумвания за това пространство. След това ще бъде показан на Столичния общински съвет за разискване и утвърждение ", разяснява Павлов.

" Опитите за лишаване на пълномощия от районната администрация и прескачането ѝ когато става дума за жизненоважни локални въпроси, показват неуместна политическа надменност и осветяват порочния модел на ръчно ръководство, упражняван от ГЕРБ в столицата, чиито плачевни резултати следим ежедневно ", добави той.
 Методи Лалов напуща групата на Демократична България, само че остава общински консултант
Методи Лалов напуща групата на Демократична България, само че остава общински консултант

Ще извършва функционалностите си на общински консултант, без да има партийна принадлежност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР