Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова представи двете нови лица

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова представи двете нови лица
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова представи новите лица на София - евростолица на спорта

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова показа двете нови лица на " София - европейска столица на спорта ". 16-годишната сноубордистка Андреа Коцинова и 15-годишният играч по тенис на маса Йоан Величков ще разпространяват самодейността през 2023 година.

16-годишната Андреа Коцинова се завърна със сребро и бронз от олимпийския юношески европейски фестивал в Италия през януари тази година, а в последните шест години завоюва шест оценки - три от тях златни, от младежките олимпийски фестивали на Българския олимпийски комитет.

15-годишният гений в тениса на маса Йоан Величков е с три бронза за Световната купа, два пъти пети на планетата, като доближи 11-о място в международната класация в своята възраст предходната година. Той е измежду най-перспективните гении в своя спорт, един от дребното с пробив в азиатската надмощие.

" Благодаря на Андреа и Йоан, че с техния гений и известност увличат доста жители и най-много децата да спортуват. В лицето на двамата, младежите ще имат сериозен образец за доста труд, дисциплинираност и неизменност. Пожелавам им триумф в сноуборда и в тениса на маса като новите лица на самодейността. За нас е значимо сходни надарени български спортисти да бъдат образец както за деен метод на живот, по този начин и за предварителна защита против всички отрицателни феномени, които съпътстват развиването на младежите. Тази година разпространяваме заниманията с два от най-интересните в последно време за младите спортове - сноуборд и тенис на маса, които концентрират голям интерес и са измежду обичаните на децата, " съобщи по време на церемонията кметът Фандъкова.

Двамата млади гении благодариха за оказаната чест, след което бяха поздравени и от ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е и ръководител на Фондация " София - европейска столица на спорта ".

На церемонията в кметството участваха още представителите на Фондация " София - европейска столица на спорта " - зам.-председателят Анатоли Илиев и изпълнителният шеф Дамян Диков. Сред гостите бяха и треньорите на спортистите - Виктор Жеков, татко на международната звезда в бордъркроса Александра Жекова, и Деян Георгиев, родственици и близки.

Същевременно ръководителят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов връчи на Столична община признателен плакет по отношение на 90-годишнината на този спорт у нас.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР