Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг след получена информация от ДАНС

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за преустановяване на митинг-шествие под надпис " Мир, неутралитет, суверинитет ", оповестиха от общинския пресцентър.

Събитието не беше в съгласие от Столичната община и е прекъснато въз основа на информация, получена от Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС), се споделя в известието.

В последните дни информацията за събитието, популяризирана в обществените мрежи, беше под надпис " Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша ", което не съответстваше на публично декларираното от уредника гражданско обединяване " Национална гражданска самодейност за суверенитет на България и другите страни по света " мероприятие, показват от Столичната община.

По-рано през днешния ден Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи във връзка получена от кмета на София информация за оповестено в обществените мрежи осъществяване на всеобщо мероприятие.

Кметът Йорданка Фандъкова е уведомила прокуратурата за това, че Столичната община е сезирана с две писма - от общински съветници от групата на " Демократична България " и от представляващи Политическа партия " Код ", за оповестено в обществените мрежи осъществяване на всеобщо мероприятие на 10 декември, което може да е " ориентирано към принудително изменение на конституционния ред и териториалната целокупност на страната ", както и че събитието може да е " противоречащо на решенията на Европейски Съюз ", оповестиха от ВАП.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР