Кметът на София Йорданка Фандъкова взе участие в организираната от

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова взе участие в организираната от
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова участва в дискусия за медийната грамотност

Кметът на София Йорданка Фандъкова взе присъединяване в проведената от Сдружение „Екопрограма“ полемика с възпитаници за медийната просветеност като щит срещу фалшивите вести, дезинформацията и пропагандата.

В срещата участваха възпитаници от 30. СУ „Братя Миладинови“, шефът на Столичното ръководство по обучение Ваня Кастрева. Модератор бе Борис Ангелов.

„В извънредно наситената с информация среда, в която живеем, е доста значимо да можем да разграничаваме същинската информация от подправената.

Всеки ден до нас доближава доста и друга информация. Важно е да сме вярно и добре осведомени, тъй като от това зависи, какви решения взимаме“ – сподели кметът на София.

Борис Ангелов уточни, че с цел да не бъдат подведени учениците, би трябвало да ревизират информацията от най-малко два самостоятелни източника. Той показа пособие за насочване в инфорамционния поток, въз основата на разнообразни маркери, които оказват помощ на всеки да разграничи вярната от подправената информация.

А в неистинската да разграничава т.нар.misinformation, или инцидентно подвеждащата информация, от така наречен disinformation – предумишлено направената и популяризирана дезинформация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР