Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да продължи извършването на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да продължи извършването на
Коментари Харесай

Тръгват проверки за маски в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да продължи осъществяването на стерилизация на публични места, при осъществяването на дейностите по разчистване в града, както и засилен надзор за носене на защитни маски в градския превоз. Това стана ясно след съвещание на Софийския действен щаб за предварителна защита и ограничение разпространяването на COVID-19, оповестиха от " Московска " 33.

Фандъкова показала, че на този стадий не се постанова въвеждането на спомагателни противоепидемични ограничения.

По график компаниите по непорочност са задължени да правят дезинфекцията на съдовете и кошчетата за боклуци, както и спирките на градския превоз. Дезинфекцират се и пешеходните подлези. Контролът се прави от екипи на Столичен инспекторат.

" В детските градини и учебните заведения продължава осъществяването на нужната стерилизация. В домовете за възрастни хора и услугите от резидентен вид е неразрешено визитата на външни лица.

При нужда общината има подготвеност да подкрепя обезпечаването на консумативи. Културните и спортни мероприятия би трябвало да се организират при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения ", акцентират от кметството.

Отделения за заболели от COVID-19 има разкрити в четирите общински многопрофилни лечебни заведения, като пациенти сега има във Втора МБАЛ и Пета МБАЛ, общо 24. При нужда могат да бъдат признати и в Университетската Първа МБАЛ и Четвърта МБАЛ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР