Кметът на София Йорданка Фандъкова и служебният кабинет ще търсят

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и служебният кабинет ще търсят
Коментари Харесай

Работна група изготвя план за спасяване на Топлофикация София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и служебният кабинет ще търсят способи за излекуване на " Топлофикация София ". " В петък по мое искане организирахме среща с министър-председателя Гълъб Донев. На нея участваха министърът на енергетиката, министърът на финансите и министърът на стопанската система. Бях дружно с ръководителя на Столичния общински съвет, като тематиката беше да се разиска и откри вид за действието на " Топлофикация София " в изискванията на фрапантно покачващи се цени на газа ", разгласи пред кореспонденти кметът при инспекцията на ремонта на пътя за Клисурския манастир.

Фандъкова е срещнала премиера Донев с актуалното положение на топлинното сдружение, както и с прогнозата на специалистите, че при актуалните цени на газа до края на годината то ще натрупа нови близо 500 млн. лв. отговорности.  " Предишното държавно управление и Народното събрание не одобриха обезщетения за газ. Това значи, че всички топлофикации, както и бизнеса, действат при липса на каквито и да е обезщетения ", сподели столичният градоначалник.

На срещата си с министрите кметът и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев са сложили три претенции. Първото е да се подсигурява отоплителния сезон на софиянци, второ – дружно да потърсят краткосрочно решение за ликвидността на сдружението. При слагането на третото искане кметът Йорданка Фандъкова е срещнала министрите с проекта на Столичната община за рационализация на " Топлофикация София ". А всички страни са се договорили да работят дружно за неговата реализация.

Преди ден от енергийното министерство са изпратили писмо до Столичната община за съставяне на взаимна работна група сред министерството, Българския енергиен холдинг, " Топлофикация София " и Столичната община. Очаква се групата в доста къс период да направи проект за излекуване на сдружението, който включва и осъществяването на проекта за рационализация. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР