Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на Столичния общински
Коментари Харесай

`Нов Модул по безопасност на движението бе открит в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова и ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участваха на откриването на нов Модул по сигурност на придвижването на Полигона за образование в Панчарево. Обучителната площадка е построена от дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ под управлението на Красимир Димитров, а първи я посетиха учениците от 121-во учебно заведение в София. 

„ Вярвам, че добитите привички в ранна възраст са трайни, и за нас е извънредно значимо да осигурим образование на децата в интерактивна среда “ – сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при разкриване на площадката. 



Над 1 000 деца се чака да посетят площадката по сигурност на придвижването през тази година. Столичната община е вложила в  построяването на повече от 120 площадки за сигурност на придвижването в столичните детски градини и учебни заведения.

„ Екипът на кмета на София Йорданка Фандъкова дружно с академични преподаватели са подготвили промени в  Закона за придвижване по пътищата, които плануват Пътна полиция да има достъп до всички общински камери, с цел да могат да наблюдават и при открити нарушавания да глобяват за превишена скорост, прекосяване на червен светофар, шофиране в насрещното придвижване “. Това сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев. Той благодари на  депутатите от ГЕРБ-СДС, че през днешния ден са внесли предлагането за промени в Закона за придвижване по пътищата.

Промяната планува и част от приходите от наложените санкции да се връщат назад в общинските бюджети. По този метод локалните управляващи ще влагат в допълнение в поддръжка и разширение на мрежата от тези механически средства.

Георги Георгиев съобщи, че чака на следващия ден на съвещанието на градския парламент да бъдат предоставени гратис и 200 теста за опиати на КАТ – София. „ Надяваме се да завишим контрола и да се понижат случаите на шофиране след използването на наркотични субстанции “ – сподели още той.

Снимки: Столична община.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР