Кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов заедно с председателят на

...
Кметът на район Аспарухово Ивайло Маринов заедно с председателят на
Коментари Харесай

Арт инсталация наречена „ Чупливо“ бе поставена в парк Аспарухово

Кметът на регион Аспарухово Ивайло Маринов дружно с ръководителят на НЧ „ Просвета 1927 “ Николай Бинев, откриха Арт апаратура наречена „ Чупливо “, която бе сложена преди дни в парк Аспарухово до спортните стадиони, съобщи кореспондент на Днес +.

Композицията е съфинансирана по Фонд „ Култура “ на Община Варна, а началник на плана е Румен Димитров. Нейни създатели са „ ДУПИНИ Арт груп “,чиято задача е основаване на истински авторски артикули в региона на актуалните образни изкуства като множеството от творенията им са направени от естествени материали.

„ Чупливо “ е пространствена конструкция от три обекта, представляваща „ празни “ кубистични форми, направени от дървен материал.
Всеки от кубовете има своя лична функционалност и по собствен неповторим метод се отличава от останалите. Някои са по- открити, други са по- интимни и оферират повече уединение.
Обектите припомнят дребни стаи от дърво, разхвърляни в общественото пространство, с преплитащо се чувство за екстериор – интериор.
Те разрешават разнообразни форми на взаимоотношение – както единство, по този начин и усамотение.

Посетителите могат да се спрат и да се оставят на въздействието на формите, да влязат в обектите, да се „ изявят на сцена “, да се провиснал и да си починат, да поговорят един с различен или да заговорят чужд.

Проектът „ Чупливо “ подтиква общуването и цели да забави темпото на всекидневието, достигнало към този момент степен, заплашваща смисъла на насладата от „ дребните моменти “ и нежното схващане за „ заедност. “

„ Композицията е с капацитет да въвлича инцидентни минувачи от всички възрасти да бъдат част от артистичното съпреживяване.
Трите форми оформят сцена, която може да се употребява от музиканти, артисти, танцьори за самобитна изява, както и детски ъгъл, а част от стените на структурата, може да послужи за изява на художници или фотографи, като краткотрайно пространство за излагане на изкуството в градска среда.
Името на творението слага на вниманието въпроса за деликатността на всяка връзка, кадрира креативен едно публично пространство, трансформира го в персонално място или в място за съпреживяване дружно в разнородния набор на прочувственото другарство. „ - разясниха създателите на плана.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР