Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед, с

...
Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед, с
Коментари Харесай

От днес се разрешават разходките във видинските паркове

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков издаде заповед, с която от през днешния ден се позволяват визитите в Крайдунавския парк (от Колодрума до крепостта "Баба Вида “), парк "Владикина бахча “ и парк "Рова “.
"Община Видин не прави нищо по-различно от общоприетата процедура, обвързвана с напътствията на Националния спешен щаб ", сподели видинският кмет доктор Цветан Ценков. Вече е подписана заповедта, а осъществяването й стартира от през днешния ден.
Родителите с деца могат да употребяват парковете сред 9.30 и 18.30 часа, а притежателите на кучета - до 9.30 и след 18.30 часа
Задължително е носенето на защитни маски, съблюдаване на отдалеченост от 2.5 м от други фамилии, потребление на обозначените направления за разходка.
Да се заобикаля докосването на повърхности - да се употребяват дезинфектант и ръкавици
Забранява се събирането на деца и възрастни от разнообразни фамилии, потреблението на детски и спортни уреди, както и пясъчниците, игрите на деца в група и с общи играчки, сядането на пейки, сядането на тревата и правенето на пикник и използването на алкохол на територията на парка.
Препоръчва се да не се посещават паркове при съществуване на признаци като температура, кашлица, зной. Ако в парка има доста хора, целесъобразно е да не се влиза. Да не се остава повече от 2 часа. Отпадъците да се изхвърлят в контейнерите отвън парка. След прибиране от разходка ръцете да се измиват, а облеклата да бъдат почистени
Вече би трябвало да са подготвени и указателните табели, които ще бъдат сложени в градските зони за отдих.
"Така те ще се употребяват по напълно рационален метод, въз основата на съществени правила ", добави видинският кмет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР