Кметът на община Струмяни Емил Илиев въведе със своя заповед

...
Кметът на община Струмяни Емил Илиев въведе със своя заповед
Коментари Харесай

Кметът на Струмяни Е. Илиев забрани продажба на цигари, алкохол, пиратки и райски газ на деца

Кметът на община Струмяни Емил Илиев вкара със своя заповед куп забрани. Те касаят децата и младежите до 18-годишна възраст.

Кметът не разрешава предлагането и продажбата на алкохолни питиета, тютюневи и свързани с тях произведения и произведения за пушене, разнообразни от тютюневи, на малолетни и малолетни. Етозаповедта на градоначалника:

ЗАПОВЕД

Заповед на кмета на Община Струмяни – господин Емил Илиев на съображение чл.44, ал.1, т.4 и чл.44, ал.2 от ЗМСМА, по отношение на чл.5б, ал.3 и ал.4 от Закона за протекция на детето НАРЕЖДАМ:

1. Забранявам, предлагането и продажбата на алкохолни питиета, тютюневи и свързани с тях произведения и произведения за пушене, разнообразни от тютюневи произведения на деца.

2. Забранявам, използването от деца на алкохолни питиета, тютюневи и свързани с тях произведения, произведения за пушене, разнообразни от тютюневи произведения и диазотен оксид (райски газ).

3. Забранявам продажбата на пиротехнически произведения /ракети, бомбички и други взривоопасни материали/ на малолетни и малолетни лица.

4.Създавам Комисия в състав: -Представител на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Сандански -Стоян Стоянов - контрольор към ОБА Струмяни -Ивайло Йовев – механик на ПУ и РПЦ към ОБА Струмяни

4.1. Със задача в интервала от 21.11.2022г до 25.11.2022г в това число, да връчи актуалната заповед на притежатели, шефове и/или наематели на магазини и търговски заведения, намиращи се на територията на община Струмяни, персонално против автограф и констативен протокол.

4.2. При установено нарушаване на актуалната заповед по т.1 и т.2, да се сформира акт за административно нарушаване на съображение член 5б, алинея 3 от Закон за задълженията и договорите, като нарушителите се санкционират с санкция или имуществена глоба от 2 000 лева до 4000 лева, в случай че не предстои на по-тежко административно наказване по специфичен закон или действието не съставлява закононарушение.

При наново нарушаване се подхващат насилствени ограничения за краткотрайно прекъсване на активността за избран период, само че не по-дълъг от една година. Копие от актуалната заповед да се сведе до знанието на горепосочените лица за сведение и осъществяване.

Контрол по осъществяване на Заповедта разпореждам на Иван Секулов – секретар на община Струмяни.

Заповедта да се оповести обществено на популацията, посредством издание на интернет страницата на общината, фейсбук профила на общината и да се връчи на притежатели, шефове и/или наематели на магазини и търговски заведения, намиращи се на територията на община Струмяни и кметове и кметски наместници.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР