Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на

...
Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на
Коментари Харесай

Кметът разпореди осигуряването на зелени коридори от тирове за матурите и баловете

Кметът на Община Русе Пенчо Милков разпореди на органите на Районната дирекция на Министерство на вътрешните работи да спомагат за ограничение придвижването на тежкотоварни коли по трасето Мартен – Русе.

Мярката се постанова заради идните абитуриентски балове, както и провеждането на държавните зрелостни изпити.

Поводът бе апел на жители, живеещи в Мартен, които се обърнаха за подпомагане към Милков.

В писмо до шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе старши комисар Николай Ненков кметът приканва да бъдат пренасочени по обходни направления камионите, преминаващи по трасето Републикански път II – 21 Русе – Силистра /бул. „ Тутракан “/, с цел да се подсигурява безпрепятственото напредване и сигурността на завършващите и техните фамилии и близки.

Временната организация на придвижването се вкарва за интервала от 23 до 26 май в часовете 17 – 19 ч. Предвижда се да бъде освободено трасето и за преминаващи зрелостници по време на осъществяване на матурите на 19 и 23 май в диапазона 7-8:30 ч.

Припомняме, че сега се построява огромният ТИР-паркинг, който компания реализатор строи върху общински терен. Неговият потенциал ще бъде 600 камиона, като се чака ремонтните действия да приключат до края на май. Паркингът се намира на бул. „ България “ и предназначението му е да облекчи трафика в региона на Дунав мост и отвеждащите от Русе булеварди.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР