Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов провери на място как

...
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов провери на място как
Коментари Харесай

Kметът на Родопи провери градежа на канализацията в Устина

Кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов ревизира на място по какъв начин върви строителството на канализацията в Устина. С него бяха заместник-кметът Емилия Иванова и Ренгинар Мустафова, общински консултант от обитаемото място.

Проектът е на стойност малко над 1,6 милиона лв., отпуснати целево от държавния бюджет. Строителството стартира през ноември предходната година и планува построяването на два основни колектора, към 1,2 км канална мрежа и още толкоз отклонения.

„ Изградени са близо километър от канализацията, само че строителството би трябвало да продължи, като се направи пробив под основния път с машина вид „ Къртица”. Това е способ за безизкопно полагане на тръбите, което е доста икономично и екологично строителство”, обясниха експертите.

Новата канализация ще обслужва над 80 семейства в Устина.

„ Още преди 10 години в Устина са построени основни колектори 1 и 2. Впоследствие, със средства по ПУДООС е продължено строителството с колектор 2-продължение. Заедно с моя екип успяхме да осигурим средства, с цел да бъде удължен един от основните планове за община „ Родопи”. Актуализирахме заданието, беше издадено ново позволение за градеж, а строителната площадка е открита през октомври. Реализацията на плана ще направи Устина първото село в общината с съвсем напълно приключени основни колектори”, сподели кметът Михайлов и напомни, че това беше едно от предизборните му обещания, което ще усъвършенства живота на локалните хора.

Павел Михайлов, дружно със заместник-кмета Емилия Иванова и общинската съветничка Ренгинар Мустафова използваха случая да посетят и ДГ „ Родина”. Течове от остарял и рисков заслон, са компрометирали изолацията, сложена преди години на фасадата на детската градина.

„ Възложил съм на специалистите да създадат количествено-стойностна сметка и са заложени средства за настоящ ремонт”, изясни Михайлов.

Община „ Родопи” планува създаване на детска кухня в село Устина. Пунктът ще обслужва деца на възраст от 9 месеца до 3 години.
Свързани вести Започва възобновяване на детска градина „ Родина ” в родопското село Устина Голямо сърце събира капачки в Устина
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР