Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и Иван Гюров,

...
Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и Иван Гюров,
Коментари Харесай

Добра новина! Нова апаратура в отделението по образна диагностика на болницата в Разлог 

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и Иван Гюров, зам. кмет на община Разлог, организираха среща с доктор Божикова, шеф на „ МБАЛ – Разлог ” ЕООД, доктор Тончев – началник-отделение „ Образна диагностика ”, и представители на компания за здравна апаратна техника.

Визитата в административната постройка на разложката болница бе ориентирана към разискване на разновидности за възобновяване положението на компютърната томографска уредба, даваща разстройства – резултат от износена част.

По време на полемиката бе показан доклад от доктор Тончев, че употребяваната апаратна техника, функционираща от 2014 година, сега работи на пределния запас, избран от компанията производител. До сегашния миг, като се изключи рентгеновата тръба, останалите основни елементи на скенера са сменени. При интензивна употреба на уредбата износената част приближава 400 000 scan/sec., което води и до разстройства.

Фирмата производител разясни, че поддържащи елементи на съответния модел скенер до няколко години ще бъдат мъчно намирани на пазара, само че подсигуряват реализатор подсигурява отстраняването на неизправности.

С цел вярно действие на апаратната техника и навременно даване на здравни услуги, управленията на двете институции чакат оферта за замяна на рентгеновата тръба, както и оферта за нова инсталация, употребена в отделението по образна диагностика.

Окончателно решение за възстановяване положението на скенера следва да бъде взето и след изработен обстоен разбор за неговото потребление през годините и бъдещата му употреба.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР