Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с министъра

...
Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с министъра
Коментари Харесай

Кметът на Перник се срещна с министър Проданов

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с министъра на туризма Христо Проданов.

На срещата бяха разисквани опциите и вероятностите за одобряване на Перник и района като атрактивна туристическа дестинация. На срещата Владимиров сподели, че все още, туристическият капацитет на града и реализирането му като дестинация за туризъм се свързват главно с визията на Перник като Европейска столица на маскарадните обичаи и Международния маскараден фестивал „ Сурва ”. Идеите, които бяха разисквани е към този неоспорим актив да бъде създаден и различен туристически артикул с останалите общини в района.
„ Градът ни може да се похвали с няколкохилядолетна история, оставила по земите му белези за културното наличие от разнообразни столетия “, показа кметът Владимиров.
„ Туризмът в България се развива с бързи темпове и измежду нашите цели е да продължим да развиваме и надграждаме този бранш. Перник е дестинация, която може да бъде развита освен поради близостта си до София, само че и поради историческите си и естествени дадености “, сподели министър Проданов. Той добави, че Международният фестивал на маскарадните игри „ Сурва “ е една опция хиляди българи и чужденци да опознаят нашите обичаи, само че Перник има късмет да разгърне капацитета си и отвън границите на фестивала.
Като перспективни обекти в общината бяха избрани Пернишката цитадела, Тракийското светилище, отдадено на здравоносните божества Асклепий и Хигия, множеството православни храмове и манастири, неповторимите в архитектурно отношение здания на Двореца на културата и Минната дирекция, храм „ Св. Иван Рилски ”, пазещ парченце от мощите на Светеца, първите благоустроени работен квартали в България, неповторимия за България и Балканския полуостров Подземен минен музей, ситуиран в непокътнати галерии на първия под земята рудник в страната и други. Кметът Владимиров и министър Проданов се сплотиха към концепцията, че този запас може да бъде обогатен в общи тематични туристически направления с останалите общини в област Перник. Те прецизираха, че в него могат да бъдат включени ждрелата на реките Ерма и Ябланица, неповторимият храм-кладенец край село Гърло, Земенския манастир, параклис „ Св. Йоан Летний “, както и още десетки обекти.
Като съществени проблеми се откроиха неналичието на ясна политика и създадена тактика за развиването на туризма в района, също по този начин и незадоволителното и качествено промотиране на града и забележителностите като прелъстителен запас за пътешествия. „ Община Перник подхваща дейности в тази тенденция като в краткосрочните и проекти са основаването на онлайн туристическа платформа, участия в туристически изложби, представяне на обектите по интерактивен и актуален прийом, търсене на финансиране през личен бюджет и стратегии за създаване на Сурвакарско населено място и туристически информативен център “, сподели още Станислав Владимиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР