Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отправи поздравление към делегатите

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отправи поздравление към делегатите
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч поздрави Общото отчетно събрание на Областната организация на БЧК

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова насочи приветствие към делегатите на годишното Общо отчетно заседание на Областната организация на БЧК, което се организира на 2 март 2023 година Кметът връчи на проф. доктор Николай Николов, ръководител на Областен съвет на БЧК – Ловеч, приветствен адрес, а към аудиторията се обърна с думите:

„ Една организация, която съществува към този момент 145 години, е доказателство, че тя се е потвърдила във времето. Това го виждаме и по положителното отношение, което жителите и институциите демонстрират към БЧК. През последните години имахме тежки моменти – и Ковид 19, и земетресение в прилежаща страна, на които реагирахме съответно. Но преживяхме и прелестни моменти взаимно с доброволците, като празника за 101 години БМЧК. С което спечелихте още доста последователи. Пожелавам ви да бъдете здрави, да съхранявате тази сила. И бъдете сигурни, че в лицето на Община Ловеч постоянно ще имате един благонадежден сътрудник. “

Третата сесия на общото заседание откри ръководителят проф. доктор Николай Николов. „ През миналата година БЧК беше в интерес на българското общество, на потърпевшите от споровете в Украйна и земетресението в Турция. Организацията се развива съгласно положителните обичаи “, посочи доктор Николов.

Гости на събранието бяха още зам.-генералният шеф и началник направление „ Организационно развиване “ в БЧК доктор Славита Джамбазова, ръководителят на БМЧК Стели Джамбазова, регионалният шеф инж. Светослав Славчев, шефът на РД ПБЗН комисар Владимир Кацарски, шефът на РЗИ доктор Росица Милчева и други

От доклада излиза наяве, че през 2022 година са подкрепени с филантропична помощ общо 473 лица в риск, от които 363 деца в неравностойно състояние. С просветителни пакети са подкрепени 95 лица по действия по предварителна защита от Ковид 19. Обслужени са 20 бездомни лица. Програмата „ Топъл обяд” се осъществя в СУ „ Бачо Киро “ – Летница за 60 деца, за там са закупени спортни екипи на стойност 2400 лв.. За ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в с. Александрово по „ Топъл обяд “ са включени 60 деца. В осъществяване на социално-хуманитарната политика е оказана филантропична помощ на 473 души и 25 лечебни заведения и институции с лекарства, хранителни артикули, вода и други Тези и още доста действия бяха регистрирани. Направен бе още финансов доклад, проект и бюджет на организацията за годината.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР