Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и кметът на
Коментари Харесай

Общините Благоевград и Драма - със съвместен проект

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и кметът на община Драма, Гърция- Кристолулос Мамсакос дружно обясниха дейностите по план „ LYSIS – Съвместни дейности за създаването и използването на нови технологии за оптималното ръководство на водните запаси в градската среда “.
    
Д-р Камбитов благодари на сътрудниците от Гърция и изрази убеденост за положителното осъществяване на плана. " Сигурен съм, че този взаимен план е първата стъпка от едно сполучливо партньорство за в бъдеще. Да тръгнем със сума от близо 800 000 евро е показателно, дай Боже да осъществяваме планове за 80 млн. евро. Знам, че можем и сме го потвърдили. Зад тези числа стои нашата работа и постигнатите резултати са в интерес на нашите градове и жителите в тях “, сподели доктор Камбитов.
    
Кметът на община Драма благодари и поздрави доктор Камбитов. „ Виждам един доста проведен и доста спретнат град. Смятам, че началото на това партньорство, с този план е началото на едно доста мощно партньорство, което ще продължи и нататък, тъй като и двете общини са потвърдили, че може да се оправим “, сподели кметът на Драма Кристолулос Мамсакос.

Проектът е финансиран с Договор за дотация по Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция–България 2014–2020 г.  Водеща организация е Община Драма, която извършва плана в съдействие с Община Благоевград, Община Павлос Мелас, Република Гърция, Солунския университет „ Аристотел “ (Факултет по химия), Република Гърция и Неправителствени организации „ Активни младежи “, Република България.
 
Главните цели на плана са възстановяване качеството на живот на жителите и запазване на околната среда и по-конкретно да показа и да разпространява смисъла на новите интелигентни технологии в ръководството на градските водни запаси.

Дейностите, които Община Благоевград ще извършва по плана, са създаване на 5 броя сонди и 5 броя модерни поливни системи, намиращи се в ж.к. „ Запад “, ж.к. „ Струмско “ и в парк „ Бачиново “, както и облагородяване на тяхното пространство.

Срокът на контракта е 24 месеца, а общият размер на бюджета на плана е 739 955,00 евро.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР