Кметът на община Белица Радослав Ревански участва в срещата на

...
Кметът на община Белица Радослав Ревански участва в срещата на
Коментари Харесай

Кметът на Белица на среща на върха в Атина

Кметът на община Белица Радослав Ревански взе участие в срещата на върха на Мрежата на балканските градове В40, която се организира в Атина от 22 до 24 януари 2023 година Поканата за работната среща е от кмета на община Атина Костас Бакоянис.


-->
България се съставлява от кметовете на София, Пловдив, Бургас, Кърджали, Белица, Карнобат, Велико Търново, Димитровград и изпълнителния шеф на НСОРБ Силвия Георгиева.

Във форума в гръцката столица вземат участие към 80 кметове на общини от Балканите. Програмата планува доклад за активността за една година от учредяването на Мрежата. Ще бъдат признати Стратегически документ за градска дипломация и План на Мрежата.



По време на срещата се чака градоначалникът на Белица да организира двустранни срещи с кметовете на Атина и Истанбул.

„ B40 е организация, която събира общините от Балканите и се веселя, че Белица, въпреки и дребна община, може да бъде един до друг графове като Истанбул, Атина, Тирана. Убеден съм, че посредством тази организация на Балканите можем да спомагаме за доближаването на градовете и народите от съответните страни. Въпреки историческите наслагвания от опълчването и войните, даже тук на Балканите тази самодейност ще спомага за поддържане и отстояване на демократичните правила и идеали, тъй като виждаме, че демокрацията не е нещо извоювано вечно, а би трябвало да се отстоява непрекъснато “, съобщи кметът Радослав Ревански.

Организацията на балканските градове, която сплотява общини от 11 страни, беше създадена  през 2021 година по самодейност на кмета на Голямата Истанбулска община Екрем Имамоглу.

Учредители  са кметовете на Истанбул, Белград, Атина, Сараево, Солун, Подгорица, Кърджали, Котор, Сплит, Лакташи, Дубровник, Тирана, Дурас, Скопие, Патра, Къркарлери, Шкодра, Одрин, Текирдаг, Трикала, Пула и представители на общините Констанца, Чанаккале, Прищина и Призрен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР