Кметът на Москва обяви за неработни дните от 15 до

...
Кметът на Москва обяви за неработни дните от 15 до
Коментари Харесай

Бум на К-19 в Русия. Какво става с мачовете?

Кметът на Москва разгласи за неработни дните от 15 до 19 юни поради внезапно увеличение на случаите с ковид, оповестиха осведомителните организации.

Баровете и заведенията за хранене ще затварят в 23 ч, само че други ограничавания за туристите няма..Няма да се глобяват хора, че не носят маски или ръкавици.

13 510 са новозаразените за последното денонощие в 85 съветски района, това е най-голямото число от 15 февруари, оповестиха от оперативния щаб на Русия. Половината от случаите са в Москва.

Втори по брой инфектирани в Русия е Санкт Петербург, един от домакините на Евро 2021.



Днес в 22.00 часа московско време там стартира мача Русия- Белгия, за който съветският треньор съобщи, че ще се борят за победа, въпреки да имат огромни проблеми със състава.

Колко са случаите на инфектирани през последното дунонощие в града обаче не е ясно.



 

Властите към този момент се договориха с УЕФА, че на основния стадион - " Газпром Арена ", ще бъдат продадени единствено 50 от местата или за към 34 000 почитатели.

За разлика от Москва, в Санкт Петербург няма наложени ограничаване за културни и други атракции.Във фен-зоната входът е свободен без условия за ПСР-тест..



На основният площаб в града обаче ще се пускат не повече от 5000 фена. Свободните места ще се огласяват по високоговорител, както и в метростанциите.

Чужденците могат да влизат в Русия за шампионата без визи, единствено с паспорти, като наложителните проби се вършат и на границата.

Около стадионите дежурят коли за спешна помощ, а лечебните заведения са разкрали превантивно стотици места за заболели от вируса.

Алкохолът е неразрешен в града, само че не поради пандемията, а поради неприятния спомен от международното по футбол през 2018 година, когато почитателите се разхождаха пияни непрекъснато. 



За въодушевление на туристите, улиците са украсени, а хотелите са двойно по-евтини от шампионата преди 3 години.

Твърди се, че целият личен състав към шампионата в този момент е имунизиран.

Сутринта президентът Путин разгласи, че сега е имунизирано към 12 % от съветското население или 18 милиона индивида. Анализаторите обаче припомниха, че за групов имунитет трябват 181 милиона, а Москва е на последно място по имунизация на столиците в Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР