Кметът на Монтана Златко Живков връчи първите договори за подмяна

...
Кметът на Монтана Златко Живков връчи първите договори за подмяна
Коментари Харесай

Още 200 домакинства от Монтана ще се топлят по-екологично тази зима

Кметът на Монтана Златко Живков връчи първите контракти за замяна на остарели отоплителни уреди с нови климатици.

Близо 200 домакинства  ще се възползват на този стадий от безвъзмездната помощ по плана за възстановяване качеството на атмосферния въздух на община Монтана, финансиран от оперативна стратегия „ Околна среда ”. До края на месеца в домовете им ще бъдат инсталирани близо 400 климатика.

Проектът дава опция за замяна на старите печки и котли на твърдо гориво, които усилват замърсяването на въздуха с нови екологични уреди на ток, газ и пелети. Той се изпълнява  до края на 2023 година и безплатна помощ може да бъде предоставена на 3000 семейства при избрани условия. Приемът на документи  за кандидатстване  продължава.

Шест общини в България, измежду които и Монтана, извършват проекти  за възстановяване качеството на атмосферния въздух по оперативна стратегия „ Околна среда ”.

„ Този план е извънредно значим за община Монтана. Чрез  него освен ще бъде усъвършенствана околната среда и качеството на живот на хората, само че ще им  помогне в комплицираната социално-икономическа обстановка,  в която се намира страната ни сега ”, съобщи кметът Живков.  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР