Кметът на Монтана Златко Живков ще участва днес в преговорите

...
Кметът на Монтана Златко Живков ще участва днес в преговорите
Коментари Харесай

Златко Живков на среща в Министерството на финансите, преговаря за пари за пътища

Кметът на Монтана Златко Живков ще взе участие през днешния ден в договарянията за бюджет 2018 сред държавното управление и сдружението на общините. Срещата ще бъде извършена в Министерството на финансите от 15 часа.
Кметовете ще упорстват за увеличение на държавните средства за заплати, за ремонт на общински пътища, за изравнителната дотация и за стандартите в локалните културни институции.
Заплатите в общинските администрация се изравняват с минималната при идното й нарастване на 510 лв., посочи Живков. Става дума за 20 хиляди души, които работят в българските общини и възнагражденията им изостават спрямо другите сфери
164 милиона лв. са контрактувани на този стадий за общинска пътна мрежа. За съпоставяне поддръжката и ремонтът на републикански пътища се финансира със 700 милиона лв.. Общинските пътища се равняват като дължина на републиканските, по тази причина ще желаеме дотацията да бъде увеличена най-малко с още 50 милиона лв., съобщи кметът на Монтана.
Той посочи, че другото главно искане е да бъде увеличена и изравнителната дотация за общините с още 40 милиона лв.. Досега механизмът за разпределението й фаворизира единствено най-малките и най-големите общини, за другите отпусканите средства не са променяни с години.
На годишната среща на локалните управляващи, която се организира от 14 до 17 октомври в курорт „ Албена”, Живков е отличен като персона на изборна служба, спечелила доверието на жителите оптимален брой мандати в община - регионален център.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР