Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че няма притеснения относно

...
Кметът на Карлово Емил Кабаиванов заяви, че няма притеснения относно
Коментари Харесай

Албена Бонева: Прекалено дълго бяха забавени парите за пострадалите в Карловско

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че няма терзания по отношение на дейностите на парламентарната група на Българска социалистическа партия, която изиска Агенцията за държавна финансова ревизия да извърши одит на отпуснатите досега средства за потърпевшите села, тъй като съгласно него изразходването на парите става при строга отчетност. Относно поискана от депутатите на Левицата инспекция и по какъв начин се разпределят парите от дарения, кметът на Карлово напомни, че те са само за потърпевшите фамилии и отговорността за разпределението им е на Обществения съвет и локалния парламент.

" Тези акции в предизборна конюнктура ще зачестят ", счита той и акцентира, че не би трябвало да се прави политически и различен тип пиар върху нещастието на хората.

Кметът съобщи, че от трибуната в Народно събрание е прозвучало изявление на един от членовете на Обществения съвет по тематиката.

Албена Бонева от село Каравелово е въпросният член на Обществения съвет:

" Лично ме засегна изявлението му, изключително в частта, в която господин Кабаиванов с една особена подигравка, която си проличава в тона му, заяви за една госпожа, която съм аз, която била член на Обществения съвет за разпределение на даренията и моят автограф стоял под всяко едно решение за разпределянето - нямам никакви забележки по отношение на това, че ме е цитирал, да - моят автограф стои на всяко едно решение. Аз нямах никакъв избор по отношение на това какво да направя. Единствената ми цел беше парите да стигнат до хората. Прекалено дълго бяха забавени и тъкмо там е подозрението. Те се събират 4 септември, а първите суми бяха раздадени чак в края на декември. Сами можете да предположите какво би могло да се случи с тези пари, в случай, че те бяха събирани в разплащателната сметка на община Карлово, а не в особено отворена дарителска такава. Това са мои заключения ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР