Кметът на Калофер Румен Стоянов ще получи акт в размер

...
Кметът на Калофер Румен Стоянов ще получи акт в размер
Коментари Харесай

Кметът на Калофер с акт за 1000 лв

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще получи акт в размер на 1000 лв. за неспазване на противоепидемичните ограничения по време на ритуала с хвърлянето на кръста тази заран. Новината съобщи областният шеф на Пловдив Дани Каназирева, която е началник на щаба. " Кметовете са тези, които наблюдават за съблюдаване на заповедта на здравния министър и основават съответната организация. За страдание по време на ритуала тази заран видяхме липса на отдалеченост и неносене на маски ", сподели Каназирева. Тя уточни, че всеки кмет знае какви обществени мероприятия ще се организират на територията му. Те би трябвало да са проведени по този начин, че да няма всеобщо скупчване ", уточни още тя. По думите й ще бъде осъществена инспекция и в случай че се потвърди, че администрацията на Стоянов е провела т.г. мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лв.. " Кметът обаче отхвърля екипът му да е провел събитието ", уточни тя.

И добави, че за разлика от Калофер в Пловдив са били спазени всички ограничения по хвърлянето на кръста в река Марица. " Направени бяха 68 бързи антигенни проби на участниците в ритуала. Всички бяха негативни и едвам тогава бяха позволени да се хвърлят в реката. Това не го видяхме в града на Ботев. Там нямаше отдалеченост, нямаше ограничения ", изясни Каназирева. По думите й община Пловдив основала добра организация - раздавали се маски на тези, които нямали. 

Според регионалния шеф сега тече инспекция на РЗИ-Пловдив и полицията по отношение на нарушавания на участващите в ритуала в Калофер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР