Кметът на Изгрев Делян Георгиев изпрати отворено писмо до Столичния

...
Кметът на Изгрев Делян Георгиев изпрати отворено писмо до Столичния
Коментари Харесай

Кметът на Изгрев към Фандъкова: Градът не е само жълтите павета

Кметът на " Изгрев " Делян Георгиев изпрати отворено писмо до Столичния общински съвет, с което се обърна към кмета на София Йорданка Фандъкова .

На 01.03.2022 година беше показан бюджетът на столицата за тази година. Той е в размер на 2 078 156 361 лв. и е с 200 милиона лв. по-голям от миналогодишния.

През 2019 година, на откриването на предизборната акция за кмет на София вие, госпожо Фандъкова, заявихте: " Приоритет за мен към този момент ще са кварталите ". Лозунгът на болшинството в Столичния общински съвет към този момент трета година е " Влизаме в кварталите " . Реалното осъществяване на тези поръчки всички ние, районните кметове, към момента чакаме.

Предстои Столичният общински съвет да разиска и одобри бюджета на София за 2022 година. За всички към този момент е ясно, че това ще е тежка година и би трябвало да се съобразим с действителностите. Гражданите на София обаче чакат смяната в кварталите, в който живеят към този момент години наред. Гражданите на София към този момент години наред ни споделят: " Градът не е единствено жълтите павета ". В показания проектобюджет виждаме още от същото, а е време да действителна смяна.
 Столичният регион „ Изгрев” – пред режим на уличното осветяване
Столичният регион „ Изгрев ” – пред режим на уличното осветяване

Кметът чака всеки миг писма-инструкции от Столична община

Време е да се намерения за действителна децентрализация на бюджетите. Поне % от налозите на живущите в даден регион би трябвало да остават за районната администрация.

" Няма средства " не може повече да бъде пояснение. В годините общината съумя да обезпечи големи средства за огромните инфраструктурни обекти. Не ги недооценявам. За да придобие обаче градът ни нов образ би трябвало тези средства да стигнат и до кварталите. Време да бъдат в действителност ремонтирани вътрешнокварталните улици, да се оправят тротоарите, да се подмени осветлението, да се провиснал пари за ремонт на детските площадки. В " Изгрев " има над 90, а със средствата, които получаваме можем да ремонтираме към една на година.

Кметовете на региони са най-близко до хората. Ние всеки ден сме в кварталите и чуваме какво желаят. Време е да ни дадете опция да го осъществим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР