Кметът на град Банско Стойчо Баненски свика първо заседание на

...
Кметът на град Банско Стойчо Баненски свика първо заседание на
Коментари Харесай

Първо заседание на консултативния съвет по туризъм в Банско

Кметът на град Банско Стойчо Баненски свика първо съвещание на назначения с негова заповед Консултативен съвет по туризъм през мандат 2023 – 2027.

Кметът беше безапелационен, че всички, заети в туристическия отрасъл в община Банско, взаимно с общинското управление би трябвало да работят единно и целеустремено за реализиране на общата цел – одобряване на Банско като целогодишна туристическа дестинация. Той срещна присъстващите с визията си за обща работа с други общини в региона и потребление на инструментите за финансиране в туристическа и спортна инфраструктура и рекламиране, което такова обединяване дава, оповестяват от община Банско.

Членовете на Консултативния съвет обмениха информация за проблемите, с които се сблъскват през сегашния зимен туристически сезон, провокирани най-много от неналичието на туристи от одобрени туристически пазари. Това е и една от аргументите всички да споделят мнението за по-активно наличие на Банско на туристическите изложби и привличане на туристи от нови пазари.

Подкрепена бе и общинската политика за общо показване освен на Банско и Добринище, само че и взаимно със прилежащите общини Разлог, Белица и Якоруда.

Консултативният съвет одобри решение Община Банско, с представители на Съюза на туристическия бизнес, да взе участие в пролетните туристически изложби в Турция, Молдова, Унгария, Сърбия, Германия и Австрия. Участниците в работата на Консулативния съвет по туризъм дефинираха на идващото работно съвещание да бъде разисквана рекламна тактика за допустимо най-хубаво позициониране на Банско на другите типове туристически пазари.



 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР