Кметът Калин Каменов превърна най-голямото населено място в Северозапада в

...
Кметът Калин Каменов превърна най-голямото населено място в Северозапада в
Коментари Харесай

В кампания на СТАНДАРТ. Спортни легенди отличават младите таланти на Враца

Кметът Калин Каменов трансформира най-голямото обитаемо място в Северозапада в индустриално и културно украшение Кампания на " Стандарт " демонстрира с 10 пана преобразяването на града, античен и млад като Балкана
" Стандарт " събира изпълителна, законодателна и локална власт на специфична гала във Враца в понеделник - 4 септември, с цел да покаже преобразяването най-голямия град в Северозапаза с 10 фотопана, непокътната мярка на дългогодишната акция " Моят град. 10 аргументи да остана в него ".


-->
Паната показват развиването на Враца в стопански, обществен, културен и състезателен проект през последните 4 години. Те дават отговора на въпроса по какъв начин общината съумя да трансформира за толкоз къс период обитаемото място в индустриялно и културно бижо, доказвайки девиза на Враца - град, античен и млад като Балкана.



Когато цифрите приказват и най-големите критици мълчат. Последните данни от представително проучване на Института за пазарна стопанска система демонстрират недвусмислено, че Северозападният край си има своя неоспорим водач в икономическо отношение и това е Враца.

София продължава да е главният стопански мотор в страната. Именно в столицата се основава към 40% от брутния вътрешен артикул и толкоз от общата създадена продукция в България. Столицата продължава да притегля към половината от всички вложения в България, като по този метод Брутният вътрешен продукт на човек от популацията в София е 45,2 хиляди лева.  - над два пъти повече от втората област, която е Стара Загора.

Ако извадим обаче София от сметките, междинният Брутният вътрешен продукт на човек от популацията в останалите области е 14,3 хиляди лева Само осем са тези, които могат да се похвалят с индикатори над междинните. Освен обичайните индустриални градове като Варна, Пловдив, Бургас, Русе и Габрово, изненадващото е, че Враца към този момент има непокътнато място измежду отличниците. Заема петото място в тази влиятелна с помощта на 17,8 хиляди лева Брутният вътрешен продукт на човек от популацията в общината.



Още по-обнадеждаващо е, че това нарастване се дължи на привлечени нови инвестции, които основават работни места и в същото връщат младежите в обитаемоте места. По размер инвестиции Враца също е първата десятка на общините. 

Икономическият напредък е съпроведев и с превръщането на Враца като средища на богат културен живот с реконструкции, модернизиране и социализиране на главните обекти и забележителности, измежду които пещерата Леденика, водопадът Скакля, проходът Вратцата, историческият връх " Околчица ", запечатъл подвига на писателя и бунтовник Христо Ботев.



Една от емблемите на града е точно неговия монумент, издигнат през 1890 година, към който в понеделник ще се организира акцията на " Стандарт ".

Гости на нея се чака да бъдат кметът Калин Каменов, регионалният шеф Мария Донкинска, Митрополит Григорий, както и депутати от всички партии в 49-тото Народно заседание от Враца. Специално присъединяване ще вземе Мими Христова - двукратна европейска шампионка по битка, както и Николай Гергов, който е международен и европейски първенец по битка.

Легендарните волейболисти Евгени Иванов и Николай Иванов също ще се причислят. А огромната изненада ще направи с присъединяване си Борис Солтарийски, вокалистът на Ку Ку бенд.

Един от най-тачените ни футболисти Мартин Петров пък ще се включи по телефона от Испания, с цел да опише за какво Враца остава в сърцето му.



Плеядата от спортни и музикални звезди идват, с цел да поддържат младите гении на Враца.

Защото с изключение на с богатото си културно завещание, което прави Враца привлекателна туристическа дестинация, градът е отечество на генерации надарени млади българи,

20 от младите гении ще бъдат отличени на тържествената гала, тъй като с хъса и ентусиазма си са се трансформирали в горделивост освен за жителите на Враца, само че и за цяла България.

Ще получат награди училищен достижения в етнокулинарията, най-големите отличници на града, млади  музикални гении.

Много награди са планувани и за изгряващите спортни звезди на града, популяризирал България в редица спортове.

Какви са перпективите за развиване на Враца, ще разгласи кметът на града. Той ще показа и най-новите Ключови планове, които се чака да дадат спомагателен подтик на развиването на Северозапада и да извърнат посоката на отрицателни трендове във връзка с демографската обстановка, обществените и културни действия.

Голямото му предизвикателство е благодарение на разнообразни финансови източници Враца да се трансформира в резистентен стопански регион с добре развити интернационалните връзки, резистентен туризъм, ефикасен превоз, печеливша преработвателна индустрия и високопродуктивно селското стопанство. За да се случи всичко това, той слага съществена цел - реализиране на изпреварващи темпове на стопански напредък.

" Враца има капацитет за развиване освен в производството, само че и в региона на високите технологии и подготовката на фрагменти. Сред целите са реализирането на основни планове в областта на образованието, стопанската система и туризма ", твърди Каменов.

" Градът е със структуроопределящо значение за развиването на стопанската система освен на

едноименната област, само че и в границите на целия Северозападен регион ", прибавя кметът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР