Кметът и зам.-кметът представиха новия отличителен знак, допълващ бранда на

...
Кметът и зам.-кметът представиха новия отличителен знак, допълващ бранда на
Коментари Харесай

Представиха новия отличителен знак, допълващ бранда на Пловдив

Кметът и зам.-кметът показаха новия характерен знак, допълващ марката на град Пловдив. Първият стикер с надпис " Най-добра туристическа дестинация " за 2022 година бе подложен на най-новият хотел в града " Визуализа " на ул. " Ангел Букорещлиев " 15, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Пловдив е безконечен, Пловдив е хубав, Пловдив е наш и по тази причина би трябвало да слагаме основите и да надграждаме това, което има, с цел да може Пловдив да остане безконечен град. Най-стария жив град, в който не е прекъсвал живота хилядолетия " - означи в приветствието си кметът и добави:  " Пловдив е доста положително място за живеене, има атмосфера, има просвета, има спорт, всичко е събрано на едно място, по тази причина се влюбват хората и идват да живеят тук при нас, в Пловдив ".

Освен " Най-добра туристическа дестинация " Пловдив получи оценките " Най-добро място за посещаване в България ", №1 в Европа за просвета, винен туризъм и романтика. Стикери ще бъдат сложени на всички хотели в града, а и във всички туристически местоположения - музеи, галерии, заведения за хранене, добави зам.-кметът. Класираните на първите пет места градове имат право да слагат логото. 

" Това, че Пловдив е притежател на такава страхотна купа ще донесе голям позитивен резултат освен за всички туристически обекти на територията на града " - сподели шефът на хотела Йордан Манев и пожела на сътрудниците от туристическия отрасъл сполучлив летен сезон. 

Статистиката за 2021 година демонстрира, че градът отбелязва добра година, макар че не може към момента да доближи равнищата отпреди пандемията, заяви Юлияна Йорданова, началник на отдел " Туризъм " към община Пловдив. Регистриран е растеж от 38% на нощувките спрямо 2020 година, като през третото тримесечие - юли, август и септември - процентът е 4.9 нагоре спрямо сполучливата за Пловдив 2019 година

Приходите са увеличени с малко над 50%. 66% от задграничните гости и 39 на 100 от българските избират да се настанят в място за настаняване категория 4 и 5 звезди. Материалната база през 2021 година се е нараснала с към 32%, а тази година в Пловдив ще отворят два нови хотела. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР