Кметът д-р Цветан Ценков изпрати писмо до министър-председателя Кирил Петков

...
Кметът д-р Цветан Ценков изпрати писмо до министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Община Видин оспорва твърденията на областния управител във връзка с общинския имот в землището на с. Бела Рада

Кметът доктор Цветан Ценков изпрати писмо до министър-председателя Кирил Петков и вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов във връзка публикувано прессъобщение на регионалния шеф на Видин от 16.02 2022 година, с което се уронва престижа на кмета на Общината и се насочат погрешни и неподкрепени с доказателства изказвания по отношение на противозаконен рандеман на неподвижен материал в парцел общинска благосъстоятелност, предан чартърен на „ НИВЕЛ СТРОЙ “ ЕООД.

В прессъобщението до медиите се показва, че „ добиването на изкопния материал е ставало със знанието на Кмета на Община Видин “. Тези думи доктор Ценков дефинира като клюка.

В писмото на доктор Ценков до премиера Петков и вицепремиера Сандов се показва още, че на инспекцията не е участвал шефът на сдружението и също не би могъл да заявява, че ръководената от него компания е правила противозаконен рандеман на неподвижен материал и то със знанието на видинския кмет. Напротив – компанията твърди, че не прави нарушаване, което излиза наяве от писмо, получено в Общината на 18.02.2022 година

Д-р Ценков напомня още, че цел на инспекцията на регионалния шеф е държавен парцел, а в прессъобщението се разяснява общински парцел и облигационни връзки сред фирма-строител на сектор от новия скоростен път и Община Видин. „ Не е ясно дали регионалният шеф не е превишил пълномощията си, още повече че от протокола е видно, че документи ще се събират отсега-нататък “, се показва в тази връзка в писмото до Кирил Петков и Борислав Сандов. „ За страдание, тези дейности на регионалния шеф ще доведат за следващ път до блокиране на значими за Община Видин действия. До изясняване на случая Общината няма да получи като подаяние изрязан асфалт, доставен от компанията, с цел да се ремонтират улиците на град Дунавци и селата Бела Рада, Новоселци, Градец, Търняне, Динковица и Слана Бара. А пострадали ще бъдат жителите на тези обитаеми места “, се отбелязва още в писмото.

Тъй като в прессъобщението на регионалния шеф се приказва за „ данни “, които не са приложени към протокола от инспекцията, доктор Ценков упорства съответните министерства, имащи отношение към случая, да дават на Община Видин възможни преписки и документи, доказващи съществуване на нарушаване на настоящия контракт сред Общината и компания “НИВЕЛ СТРОЙ ” ЕООД. Кметът добавя, че е мощно смутен от всичко, което би могло да попречи на строителството на автомагистралата. Затова доктор Ценков разчита на намесата на премиера Кирил Петков за изясняване на случая, както и за преустановяване на борбата с локалната власт.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР