Кметът Благомир Коцев каза какво се случва с една от

...
Кметът Благомир Коцев каза какво се случва с една от
Коментари Харесай

Кметът Коцев каза какво се случва с най-красивата къща във Варна

Кметът Благомир Коцев сподели какво се случва с една от най-красивите къщи във Варна.

Ето и описа му:

Вчера се разходих из Морската градина в тъмните часове на деня - сред 17.00 и 20.00 ч. Потресаващото завещание на досегашното ръководство ме спъваше безусловно на всяка крачка. С тръгването си от „ Севастопол ” в посока Фестивалния комплекс видях строителните пана към остарялата аристократична къща, която до неотдавна беше банка, а в този момент е част от прочут варненски ресторант. Там се прави ремонт и се построява преместваем обект - лятна градина. Това става в двора на къща, която е монумент на културата. С това обаче ще се скрие изцяло красивата ѝ фасада. Разпоредих инспекция на градежа - дали дава отговор на строителните бумаги, издадени от Министерството на културата и общината, и замяната на строителните пана с винили с визуализации на бъдещия обект, които да не загрозяват пешеходната улица.

Продължавайки разходката си, стигнах до входа на Морската градина, където открих, че към 30% от лампите не светят, 30% едвам мъждукат, а останалите светят с друг набор и предавана светлина. Като цяло паркът беше мрачен, а беше цялостен с гости. Основната алея зад Морското казино пък бе обгърната в цялостен мрак. Веднага позвъних на районния кмет и поддържащата компания, която е спечелила социална поръчка през месец август. Установих, че никой не знае за какво лампите не светят. Изпратих екип на компанията и повода се оказа непозволена интервенция в контролните табла, в които часовникът съзнателно е дислокиран и надъхан на лятно време, тъй че лампите да светват в доста по-късен час. Попитах по какъв начин може някой да отваря и непозволено да борави с електрическите табла. Отговорът беше, че всеки може да го направи, тъй като са елементарно налични, само че в тази ситуация това е направено съзнателно и напълно целеустремено от някой, който е осведомен с техниката. Освен това всички платки са некачествени, пред изгаряне, с изтекла гаранция и не подлежат на ремонт. Нови не са поръчвани. На всичкото от горната страна договорът със сегашната компания изтича през днешния ден и те към този момент нямат ангажимент да поддържат осветлението, за което никой от съответния отдел в общината не ме беше уведомил.

За това, несъмнено, ще има последици и още в първия работен ден на новата година ще стартира процедура за цялостно автоматизиране на осветлението в града, основаване на стандарти за качество на употребяваните материали и съставни елементи, както и за унифицирането им. Подновяването на договорите с компаниите за осветяване ще бъде обвързвано с замяна на некачествените съставни елементи и остарели технологии с по-модерни, диодно осветяване с идентичен набор и мощ на светлината и използването на автоматизирани умни системи за ръководство. Електрическите табла ще се заключват и ще се следят с видеокамери. Живеем в XXI век и не може да си позволим това безгрижие. Тъмнината в Морската градина, както и в целия град, ще е една от огромните ми грижи през идващите месеци.

Разходката ми в Морската градина приключи към региона на Делфинариума, където видях две къщи, които под маската на поправки на полусъборени здания са се трансформирали в градежи. Две чисто нови триетажни къщи. Поисках да ми изпратят строителните бумаги за тези “ремонтно-възстановителни ” работи и открих, че заповеди за тези действия са издавани по времето на мандата на ГЕРБ. Фактите приказват, че строителството в парка си е вървяло през цялото им ръководство, замаскирано като възстановителни поправки. Явно безвремието в предизборната акция е употребявано за завършването на част от тези “ремонти ”, които се появяват тъкмо през днешния ден, при започване на моя мандат.

Разходката ми през вчерашния ден трябваше да е приятна, само че – уви - моите очи не виждат единствено лебедите и теменужките, а и проблемите в града. Поставям си за цел при всяка последваща разходка да оставам, даже и с малко, само че все по-доволен от положението на градската среда на Варна. Ние варненци няма да живеем в този мрак и бедност! Поглеждам с увереност към новата 2024 година и ви поисквам да я посрещнете щастливи и спокойни!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР