Ключови градове и всички големи градове в Украйна, включително Мариупол,

...
Ключови градове и всички големи градове в Украйна, включително Мариупол,
Коментари Харесай

Украинската армия контролира Мариупол и всички големи градове

Ключови градове и всички огромни градове в Украйна, в това число Мариупол, са под контрола на украинската войска, съобщи ръководителят на Донецката регионална военна администрация Павел Кириленко, представен от организация " Униан ".

Контролът върху Мариупол е от витално значимо значение освен поради стратегическото му значение, само че и поради разрастващата се филантропична рецесия. Беше обявено, че от ден на ден хора умират от апетит.

Бившият заместник-началник на Националната полиция на Украйна военачалник Вячеслав Аброскин разгласява обръщение към съветските военни, в което предлага да се съобщи в плен, в случай че му разрешат за изведе бедстващите деца от обсадения град Мариупол.

" Днес в изцяло опустошения град останаха доста деца,които в случай че не бъдат избавени в този момент, ще загинат в околните дни , времето изтича. " - написа ген. Аброскин в профила си във Facebook.

Не се оповестява за реакция от съветска страна.
 New York Times: Руските военни изгубиха контрола над Херсон
New York Times: Руските военни изгубиха контрола над Херсон

Информацията е от почитан източник от Пентагона

Междувременно почитан източник от Пентагона заяви пред New York Times, че съветските военни са изгубили контрола над украинския Херсон

По цялата " разграничителна линия " има обстрели, имало е и въздушни удари по думите на Кириленко.

По думите му обаче, град Волноваха е " в действителност погубен " . След две седмици боеве са разрушени множеството здания и инфраструктурата. Украинските военни са напуснали града и са се пребазирали на други позиции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР