Ключова роля в безредиците на летището в Махачкала изигра киевският

...
Ключова роля в безредиците на летището в Махачкала изигра киевският
Коментари Харесай

Москва обвини Киев за безредиците на летището в Махачкала

Ключова роля в безредиците на летището в Махачкала изигра киевският режим, който навреме реагира на събитията . Това се споделя в публикуван коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" В реализирането на следващата деструктивна акция директна и основна роля беше отредена на незаконния киевски режим, който от своя страна действаше с ръцете на настанилите се там известни русофоби " , акцентира дипломатът. " Бързината, както и тяхното наличие, са директно доказателство, че осведомителният бойкот, подхванат от киевските специфични служби, има съгласуван темперамент . Показателно е, че в апелите за безредици се употребяват запаси, свързани с укриващия се подбудител Иля Пономарьов (признат в Руската федерация за задграничен агент), който преди този момент неведнъж демонстративно е заявявал желанието си да нанесе вреди на Руската федерация ".

Както уточни Захарова, са разследване от " планувана и осъществена провокация извън , ориентирана към подкопаване на хармоничното развиване и етноконфесионалното единение на народа на Руската федерация ". " Те бяха въодушевени от тези, които неведнъж прибягваха до намерено екстремистки и терористични способи, с цел да дестабилизират вътрешнополитическата обстановка в Русия ", се отбелязва в коментара.

" Засилването на саботажно-подривната работа на украинските спецслужби в съветско направление е напълно разбираемо. Киевският режим сега е най-заинтересован от дестабилизирането на обстановката в Русия и нейното дискредитиране на интернационалната сцена на фона на замирането у международната общественост на вниманието към рецесията към Украйна ", добави дипломатът.

Според формалния представител на съветското външно министерство, Москва ще продължи да играе стабилизираща роля в интернационалните връзки, в това число в близкоизточния спор, разчитайки на взаимно уважителни връзки с всички страни от района, и ще търси разрешаване на разногласия и спорове по в основата на цивилизования разговор.

Събитията на летището в Махачкала значително са резултат от външна интервенция, те са свързани и с външно осведомително въздействие, сподели пред кореспонденти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Добре известно и явно е, че вчерашните събития към летището в Махачкала значително са резултат от външна интервенция, в това число външно осведомително въздействие ", сподели той.

Говорителят на Кремъл означи, че " за недоброжелатели е доста елементарно да злоупотребяват със обстановката, да я предизвикат, да вълнуват хората " на фона на фрагменти от Ивицата Газа, показващи ужаса на протичащото се там - гибелта на лекари, деца и възрастни хора.

Песков означи, че съветският президент Владимир Путин постоянно е обръщал и продължава да обръща огромно внимание на тези въпроси . " Само предходната седмица той организира подробна среща с водачите на съветските изповедания, на която беше разисквана тази тематика ", напомни прессекретарят.

На 29 октомври на летището в Махачкала избухнаха всеобщи вълнения по отношение на идването на постоянен полет от Тел Авив на фона на влошаващата се обстановка в Близкия изток . Няколкостотин души влязоха в постройката на летището и даже излязоха на полосата, а по-късно бяха изгонени от чиновниците на реда. По последни данни над 20 души са ранени , в това число служители на реда, а 60 участници в безредиците са били арестувани . Дагестанските управляващи и религиозни водачи осъдиха случая, определяйки го като провокация.

Ден преди този момент жителите на Хасавюрт проведоха събиране покрай хотел " Фламинго " заради клюки, че там сякаш са настанени бежанци от Израел . Събралите се хвърляли камъни по постройката и влезнали вътре, с цел да се уверят, че там няма евреи.

Ръководителят на Дагестан Сергей Меликов упрекна за случая " екстремистки запаси ", които популяризират " имитации " в " Телеграм "

През последните няколко дни еврейски център в развой на създаване в Налчик , столицата на близката съветска република Кабардино-Балкария, беше запален, оповестиха чиновници на изключителните обстановки.
 Песков: Ескалацията на палестинско-израелския спор е заплаха за целия район
Песков: Ескалацията на палестинско-израелския спор е заплаха за целия район

Необходимо е тази обстановка да се приведе в мирна посока допустимо най-скоро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР