Клубовете Зенит, Динамо (Москва), Сочи и ЦСКА (Москва) подадоха жалба

...
Клубовете Зенит, Динамо (Москва), Сочи и ЦСКА (Москва) подадоха жалба
Коментари Харесай

Руски клубове с жалба срещу УЕФА

Клубовете Зенит, Динамо (Москва), Сочи и ЦСКА (Москва) подадоха тъжба в Спортния трибунал в Лозана против решението на УЕФА да в профил съветските тимове от европейските клубни шампионати.

" Информираме ви, че нашият клуб, както и три други клуба от съветската Висша лига - Зенит, Динамо и Сочи, подадоха тъжба в Спортния трибунал в Лозана против решението на УЕФА от 2 май 2022 година за премахване на съветски тимове от европейските шампионати ", обявиха от ЦСКА.

" Всички клубове желаеме бързо разглеждане на жалбата. Надяваме се, че спортният принцип ще бъде спазен. ПФК ЦСКА се стреми да играе в европейски шампионати и ще се бори за призовите места в шампионата до самия край. Подаването на иск преди края на сезона е обвързвано с късите периоди за обжалване на избрани решения на УЕФА - 10 календарни дни “, оповестиха още от ЦСКА на клубния уебсайт.

На 2 май УЕФА реши да извади съветските клубове и национални тимове от интернационалния календар за сезон 2022/2023 поради военната инвазия на страната в Украйна. Руските представители през идващия сезон няма да могат да вземат участие в европейските шампионати, Лигата на нациите, европейското състезание до 21 години, Евро 2022 за дами, както и в квалификациите за международния шампионат за дами през 2023 година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР