Клубовете в Бундеслигата са постигнали споразумение за част от условията

...
Клубовете в Бундеслигата са постигнали споразумение за част от условията
Коментари Харесай

Ето как Бундеслигата ще се справя с COVID-19

Клубовете в Бундеслигата са постигнали съглашение за част от изискванията за подновяването на шампионата. Очаква се това да се случи преди всички останали шампионати от спрените – най-вероятно на 9 май. Очаква се „ зелена светлина “ от държавното управление.

 Засега рестартът в Германия остава без дата

Мерките за сигурност:

1. Поръчани са 25 000 теста за ковид на обща цена 2,52 млн. евро. С тях ще бъдат проверявани всички футболисти, треньори, съдии, лекари и други публични лица, които ще бъдат ангажирани около мачовете. Планът е проби да се вършат на всеки 3 дни.

2. При позитивен резултат ще се преценя дали е нужна цялостна карантина на отбора или единствено на съответния човек. Според президента на Германската футболна лига Кристиан Зайферт футболистите не са високорискова група. Ако обаче се стигна до цялостното уединяване на някой тим, това ще значи прекъсване на сезона.

3. На всеки мач ще могат да участват най-вече по 322 души. От тях 98 ще могат да са във вътрешната част на стадиона (терен, писта, скамейки). 115 ще могат да са по трибуните (журналисти, съдии от ВАР, стюарди и др.). Най-много 109 пък ще могат да са във външната част на стадиона

4. Футболистите ще перат екипите си у дома

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР