Клубовете от Висшата лига отхвърлиха първоначалното предложение да се сложи

...
Клубовете от Висшата лига отхвърлиха първоначалното предложение да се сложи
Коментари Харесай

Клубовете във Висшата лига се разминаха в преговорите за парите от тв правата

Клубовете от Висшата лига отхвърлиха първичното предложение да се постави завършек на подялбата на равни елементи на приходите от продажбата на телевизионните права отвън Англия, заяви Би Би Си. Шестте най-богати клуба - " Манчестър сити ", " Манчестър юнайтед ", " Тотнъм ", " Арсенал ", " Ливърпул " и " Челси ", желаят смяна, с цел да получават повече.

Според информацията изпълнителният шеф на Висшата лига Ричард Скъдамор е показал проект, съгласно който 35% от парите да се разпределят по отношение на мястото в класирането. На срещата до гласоподаване не се е стигнало поради неналичието на поддръжка.

Очаква се договарянията да продължат през ноември. За да бъде признат проектът, той би трябвало да получи поддръжката на най-малко 14 клуба.

" Всички дойдоха тук с положителни планове. Мисля, че те към момента имат положителни планове. Положително съм надъхан ", сподели съсобственикът на " Суонзи " Стив Каплан, представен от Би Би Си.

В последните 25 години клубовете постоянно са разпределяли поравно приходите от продажбата на телевизионните права в чужбина. Настоящият контракт е за 3 милиарда паунда за сезоните от 2016 до 2019 и носи по 39 млн. паунда на клуб всяка година.

Новите контракти на огромни пазари като Китай и Съединени американски щати разсъниха апетита на водещите клубове, които към този момент желаят по-голям дял.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР