Клубът се нуждае спешно от 1,5 млн. леваЦир­кът с ак­ци­и­те

...
Клубът се нуждае спешно от 1,5 млн. леваЦир­кът с ак­ци­и­те
Коментари Харесай

Божков бута “Левски” към фалит

Клубът се нуждае незабавно от 1,5 млн. леваЦир­кът с ак­ци­и­те пра­ща " си­ни­те " във В гру­па
Най-мрач­на­та прог­но­за за бъ­де­ще­то на Лев­ски е на път да се сбъд­не бла­го­да­ре­ние на из­бя­га­лия зад гра­ни­ца об­ви­ня­ем ми­ли­ар­дер Ва­сил Бож­ков. Цир­кът с ак­ци­и­те, ко­и­то сякаш ис­ка да прех­вър­ли на пре­ми­е­ра Бо­ри­сов це­ли един­стве­но фа­ли­та на " си­ни­те ".

Тех­но­ло­гич­но, в случай че до 25 май клу­бът не за­поч­не да из­пла­ща дъл­жи­ми­те на фут­бо­лис­ти­те зап­ла­ти за фев­ру­а­ри, март и ап­рил, то след та­зи да­та те ще мо­гат да по­да­дат ис­ко­ве за на­пус­ка­не по ви­на на клу­ба.

Та­ка нав­ръх 106-ия рож­ден ден на ПФК Лев­ски мо­же да се стиг­не не до праз­ну­ва­не, а до зак­ри­ва­не­то му. Ако то­ва ста­не, как­ва­то яв­но е иде­я­та на Бож­ков, то " си­ни­те " ще тряб­ва да за­поч­нат но­вия се­зон от В гру­па. Дъл­го­ве­те на клу­ба, ко­и­то в мо­мен­та са над 23 млн. лева оба­че ос­та­ват и то­ва ще пре­чи на из­кач­ва­не­то му до про­фе­си­о­нал­ни­те Пър­ва и Вто­ра ли­га. За то­ва ще е по-доб­ре Лев­ски да тръг­не на чис­то с но­во дру­жес­тво от чет­вър­та ди­ви­зия. Впос­лед­ствие по при­ме­ра на ЦСКА мо­же да ку­пят ли­ценз на различен от­бор, а съ­що та­ка и ем­бле­ма­та и тър­гов­ска мар­ка на ста­ро­то дру­жес­тво. Та­ка ста­на при " чер­ве­ни­те ", ко­и­то об­я­ви­ха фа­лит пре­ди ня­кол­ко го­ди­ни.  

Ако " си­ни­те " об­я­вят не­със­то­я­тел­ност, то със си­гур­ност всич­ки чуж­ден­ци и по-доб­ри със­те­за­те­ли ще на­пус­нат клу­ба още до края на ме­сец май. Та­ка, че при рес­тарт ще се раз­чи­та са­мо на юно­ши и бъл­гар­ски фут­бо­лис­ти, ко­и­то ня­ма да то­ва­рят бюдже­та на но­во­то дру­жес­тво.

За­се­га един­стве­ни­ят ва­ри­ант то­ва да не ста­не е спеш­но да се на­ме­рят 1,5 млн. лева за зап­ла­ти на иг­ра­чи­те. Как­то " Стан­дарт " пи­са още пре­ди 10 дни бас­кет­бол­ни­ят тре­ньор на Лев­ски Лу­койл Кон­стан­тин Па­па­зов и из­пъл­ни­тел­ният ди­рек­тор на " си­ни­те " Па­вел Ко­лев са по­ис­ка­ли от дър­жа­ва­та за­ем от 4 млн. лева, кой­то да бъ­де вър­нат през ля­то­то, след про­даж­ба на по-клас­ни­те фут­бо­лис­ти. Пра­ви­тел­ство­то оба­че от­ка­за и се­га спеш­но се тър­сят па­ри за из­бяг­ва­не­то на фа­ли­та. С по­мо­ща на фе­но­ве­те Лев­ски ве­че пла­ти и внос­ка­та към Национална агенция за приходите за ме­сец ап­рил, как­то и па­ри по де­ло с Чер­но мо­ре.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР