Клубът от Националната баскетболна асоциация (НБА) Вашингтон Уизърдс започна преговори

...
Клубът от Националната баскетболна асоциация (НБА) Вашингтон Уизърдс започна преговори
Коментари Харесай

Вашингтон Уизърдс преговаря със своя център за нов договор

Клубът от Националната баскетболна асоциация (НБА) Вашингтон Уизърдс стартира договаряния за удължение на контракта на центъра Кристапс Порзингис, оповестява уеб сайтът The Athletic.

Порзингис има контракт до края на сезон 2023/24, в който би трябвало да вземе 36 милиона $. Но опцията може да отпадне, в случай че двете страни се спогодят за нов, дълготраен договор. Представител на литовският център съобщи, че те са подготвени да подпишат четиригодишен контракт за обща сума от 180 милиона от щатската валута. Но не е ясно дали Уизърдс ще се съгласят на тези съставни елементи, поради историята с травмите на играча.

27-годишният Порзингис в никакъв случай не е играл цялостните 82 мача през сезона, като оптималната му численост е 72 в състава на Ню Йорк Никс през сезон 2015/2016. До момента през настоящата акция е изиграл 65 мача за Вашингтон, като индикаторите му са 23.2 точки приблизително на мач, 8.4 битки, 1.7 подавания и 1.5 блокади.

Същата медия оповестява, че Уизардс съвсем са постигнали кардинално съглашение с Кайл Кузма за нов контракт. Също на 27 години, той има 64 мача през сезона и 21.2 точки приблизително на среща, както и 7.2 битки и 3.5 асистенции.

Автор: 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР