Клубът на гражданското сдружение Цар Борис Трети отново е бил

...
Клубът на гражданското сдружение Цар Борис Трети отново е бил
Коментари Харесай

Ново нападение: Стреляха срещу българския клуб в Охрид

Клубът на гражданското съдружие " Цар Борис Трети " още веднъж е бил обект на нахлуване. По информация на дипломатическите представителства на България в Северна Македония по клуба е стреляно с огнестрелно оръжие, предава Българска телеграфна агенция.

Стрелбатае станалаоколо 21.00 часа през вчерашния ден българско време. Няма потърпевши.

Само преди два дни трима маскиране счупихапрозорци, хвърляйки камъни. Подобен актсе случи и при формалното разкриване на клуба.

Македонското министерство на външните работи осъди нападението, като го дефинира като „ вандалски акт “.В него обаче на никое място не се загатва категорично, че нападението е осъществено против български клуб, предава БГНЕС.

От министерството на РСМ приканват " способените институции да подхващат нужните ограничения за разкриването на причинителите и да бъдат подхванати нужните ограничения за гарантирането на работата на този и на всички останали цивилен клубове в страната ".

Според Министерство на външните работи на районен съд Македония " всички жители на страната иматсвободата да показват своите убеждения и да пазят правата си, които са обезпечени от Конституцията на една почтена страна-кандидат за участие в Европейски Съюз ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР