Клиноптилолит или зеолит, както е най-известен, е порест минерал, съставен

...
Клиноптилолит или зеолит, както е най-известен, е порест минерал, съставен
Коментари Харесай

Зеолитът прави чудеса с кожата


Клиноптилолит или зеолит, както е най-известен, е шуплест минерал, формиран най-много от калций, магнезий, алуминий, силиций и О2. Той има способността да задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Популярен е със своето пречистващо свойство- подложен във вода, отстранява всички нездравословни субстанции, попаднали в нея.

Много хора употребяват зеолита, с цел да се оправят с разнообразни проблеми. Заради свойството му да отстрани нездравословните субстанции в тялото, той се употребява като средство за по-здрава кожа. Именно тя е онази част на тялото, която първа ни подсказва, че се нуждаем от детоксикация.

Как зеолитът се грижи за кожата?

Възпаления, акне, суха или по-чувствителна кожа, псориазис, белези, рани, са положенията, които се повлияват доста добре от минерала. Зеолитът всмуква токсините , свободните радикали и йони от кожата, прави я

по-гладка и мека. След това работи като имуностимулатор и поддържа салдото на рН в тялото.

Доказано е, че зеолитът има способността да проникне надълбоко в клетките и да обезврежда алергените от тях. Ето за какво е ефикасно средство за битката с кожни проблеми.

Веществата магнезий, калций, желязо, натрий и калий, които има в минерала, са известни със способността да забавят процесите на стареене на кожата. Но едно от най-хубавите му качества е, че работи регенериращо на кожата и усъвършенства притока на кръв към клетките. Затова вода със зеолит се употребява за зарастване на рани, при екземи и инфектиране.

Благодарение на своите антиоксидантни свойства, зеолитът отпушва порите и предотвратява повторното формиране на черни точки по лицето.

Как да го използваме в грижата за кожата?
Свързани публикации.. Как оказва помощ маслото от гроздови семки? 0 Топ 3 био масла за балансиране на хормоните 0 3 био масла оказват помощ при белези по кожата 0

На пазара у нас се оферират разнообразни разфасовки на зеолит. За потребностите на

козметичната промишленост са основани артикули като вода за разчистване на разположение, шампоан и сапун със зеолит... Ако разполагаме с прахуляк от минерала, можем да го прибавим като съставна част на маската за лице (при

суха и раздразнена кожа, акне, възпаление). Прахът може да се приема и вътрешно, като препиръчителният дневен банкет е до 2,5 г на денонощие, при приложимост на най-малко 2 литра вода за интервала. Прибавя се по 1 супена лъжичка прахуляк към сок или други течности, като би трябвало да се изпие на гладно заран. След няколко седмици резултатът върху кожата си проличава.

Ако желаеме да пречистим освен кожата, само че и цялото тяло, е добре да потърсим зеолит, който се прибавя към водата, която пием. По този метод ще изхвърляме отрови всеки ден.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР