Диабетът е състояние, при което организмът се бори да контролира

...
Диабетът е състояние, при което организмът се бори да контролира
Коментари Харесай

При диабет тип 2 консумирайте екстракт от баобаб


Диабетът е положение, при което организмът се бори да управлява равнищата на кръвната захар. Има няколко разнообразни форми - диабет вид 1, който е по рождение, диабет вид 2, който може да се развие на по-късен стадий в живота и диабет, който се получава по време на бременността.

С прибавянето на праха (плодът съдържа огромни

семена, покрити с прахуляк, сходно на брашнеста мана) от плодовете на баобаб (род растения от семейство

слезови) към менюто може да се помогне контрола на

кръвната захар,

написа онлайн изданието NHS.

Страдащите от диабет вид 2 би трябвало да наблюдават тези равнища, с цел да не се задържат прекомерно високи за дълго време. Ако това се случи, може да провокира диабетна кома (объркване, отмалялост, изпотяване, нервност и др ) или тежка дехидратация.

Редовно високите равнища на кръвната захар за дълги интервали от време, месеци и години, могат да доведат до трайни увреждания на части от тялото, като очите, нервите, бъбреците и кръвоносните съдове. Можете обаче да се избегнат тези затруднения, като измененията диетата си .

Проучване от 2013 година от откриватели в Университета Оксфорд Брукс посочило, че баобаб на прахуляк , прибавен към самун, може да помогне освобождението на захарите по време на храносмилането.

Свързани публикации.. Защо да ядем плодове и зеленчуци, богати на цинк? 0 Комбиниране на храни – яжте плодовете независимо 0 Манго – царят на плодовете 0

Баобабът е богат на фибри, които могат да забавят покачването на кръвната захар. Също по този начин е богат на полифеноли, за които е потвърдено, че провокират отделянето на захари от въглехидрати в кръвния поток, което понижава тяхното преобразяване в захар.

Друг метод за понижаване на равнищата на кръвната захар включва консумация на овесени ядки. Касандра Барнс, която е била диетолог за Business NutriCentre, предлага

подмяна

на сладкиши, пици и сладки произведения, съдържащи бяло брашно с пълнозърнести храни, овесени ядки, киноа и други,, което би могло да помогне на хората с диабет вид 2 .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР