Синузит (синуит, риносинузит) е възпаление на околоносните кухини, синуси. Синусите

...
Синузит (синуит, риносинузит) е възпаление на околоносните кухини, синуси. Синусите
Коментари Харесай

Няколко натурални лека при синузит


Синузит (синуит, риносинузит) е инфектиране на околоносните кухини, синуси. Синусите имат функционалността да навлажняват и затоплят вдишания въздух, усилват резонанса на гласа, пазят лицето при контузия и балансират и олекотяват тежестта на черепа.

Ето няколко средства за облекчение на признаците в домашни условия:

1.Физиологичен разтвор

Назалната промивка съставлява почистването на носа с избрана течност. Соленият разтвор с топла вода да вземем за пример отпушва каналите и отстранява микробите, праха и слузта. Топлата вода затопля носната лигавица, а солта, от своя страна, способства за унищожаването на бактериите и понижаване на отока . Може да се употребява особено създадена помпичка, цялостна с елементарен домакински солен разтвор. Когато се прави промивка в домашни условия водата би трябвало да бъде дестилирана, стерилна, авансово варена и охладена. Не се употребява чиста вода от чешмата.

2. Парна баня

Едно от средствата за облекчение на синусите е поемане на пара. Напълнете съд с вряла вода и покрийте главата си и съда с забрадка. Вдишвайте надълбоко излизащата пара, като не се навеждате прекомерно близко, с цел да избегнете изгаряне. Препоръчително е парната баня да е не по-кратка от 10 минути. При продължителен синузит е добре да се вършат ежедневни инхалации.

3. Билкова есенция

Китайските билкари да вземем за пример употребяват цветето магнолия като средство срещу задръстване на синусите. В композиция с други билки, като ангелика, мента и хризантема, постоянно се предлага за инфекции на горните дихателни пътища и главоболие , породено от синузит, макар че успеваемостта им за тези проблеми не е научно доказана.

4. Хидратация

Правило номер едно, когато сте заболели: пийте доста течности. Същото важи и когато имате синузит. Хидратацията оказва помощ на тялото по доста способи и е потребно за възпалени синуси. Пиенето на доста вода оказва помощ за разреждането на секретите.

Свързани публикации.. Синузит - недоволствата при децата са разнообразни 0 Риганът – оказва помощ при синузит и настинки 0 Синузит – какви типове има? 0

5. Топли храни и питиета

Според експертите пилешката чорба фактически оказва помощ за отпушване на синусите . Проучванията демонстрират, че това може да се дължи на противовъзпалителните резултати от съставките в супата. Но имайки поради, фактора за пара, можете да се възползвате и от други топли питиета - чай ​​от джинджифил или билков чай с мед и лимон, чиято пара също работят облекчаващо за казуса.

6. Лютива храна

Храни, които съдържат люти чушки или хрян, могат да оказват помощ за отпушване на синусите. Други такива храни са горчицата, кърито и чилито. Те оказват помощ за втечняване и изчистване на секретите .

7. Компреси

Някои експерти предлагат редуването на парещ компрес със леден. Топлият би трябвало да стои за три минути, а студеният - 30 секунди, по

три повторения. Добре е да се прави няколко пъти дневно.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР