Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ зарадва своите малки

...
Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ зарадва своите малки
Коментари Харесай

Великденски празник зарадва децата на УМБАЛ „Свети Георги“

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „ Свети Георги “ зарадва своите дребни пациенти с богата стратегия във връзка Великденските празници, която донесе усмивки на пациентите и техните родители, оповестиха от лечебното заведение.

Събитието откри началникът на клиниката проф. доктор Иван Иванов, който пожела светли дни и здраве на гостите и целия си екип.

Няколко седмици преди събитието арттерапевтът Ива Петрова от фондация „ Артон “ дружно с децата от детската онкология измайсториха тематично пиленце в яйце, с което да украсят стойките за системи на пациентите.

Подаръкът от Държавен куклен спектакъл Пловдив бе спектакълът „ Не си търси белята “, показан от артиста Ивелин Николов. На представлението малчуганите чуха за приключенските истории на дребното паяче Пипо в търсене на положителни другари.

На финала девойките от Вокално студио „ Синтез “ бяха подготвили мини концерт с песни за силата, добротата, родината и специфична за Великден. В осъществяванията се включи и техният началник Желязка Белчилова, която пожела повече храброст и усмивки.

Тържеството мина на фона на Дарителската акция „ Най-доброто за нашите деца и онкоболни “, ориентирана към строителство на нова детска клиника.

Всяко дете от Клиниката по педиатрия си потегли с дарове, лакомства и картички, готови от учениците от 5, 6 и 7 клас на ОУ „ Елин Пелин “ с класен началник госпожа Чернева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР