Клиничните пътеки в здравеопазването ще бъдат увеличени отново - стана

...
Клиничните пътеки в здравеопазването ще бъдат увеличени отново - стана
Коментари Харесай

Цените на клиничните пътеки отново ще бъдат увеличени

Клиничните пътеки в опазването на здравето ще бъдат увеличени още веднъж - стана известно след среща на членове на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) и Българския лекарски съюз (БЛС) с представители на управлението на здравното министерство (МЗ), заяви вестник " Сега ".

Служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев е свикал работната среща, на която е участвал и шефът на НЗОК Петко Салчев, поради " възходящото напрежение в бранш " Здравеопазване " по отношение на възнагражденията на медицинските експерти ", заяви Министерство на здравеопазването.

В последните дни доста лечебни заведения се оплакват от невъзможността да покачат заплатите на лекарите и сестрите си, защото съгласно тях 25%-то нарастване на клиничните пътеки не е задоволително, а и към този момент е " изядено " от инфлацията. В към 200 лечебни заведения заплатите са под контрактуваното в националния рамков контракт. Готвят се и митинги - на следващия ден да вземем за пример ще стачкува незабавната помощ.

" Министър Меджидиев предложи да бъде направено нарастване на цените на клиничните пътеки. Предложението му беше признато от присъствалите на срещата представители на НЗОК и от БЛС. След разискванията те не съумяха да реализират консенсус за прецизен %, само че ще бъде обсъждан вид за скок сред 12 и 20%, които ще бъдат преразпределени от остатъка във фонда ", заяви пресслужбата на Министерство на здравеопазването. Уточни, че с цел да влезе в действие нарастването, ще бъде подписан и нов анекс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР