Климатологът проф. Георги Рачев даде своята дългосрочна прогноза за времето

...
Климатологът проф. Георги Рачев даде своята дългосрочна прогноза за времето
Коментари Харесай

Проф. Рачев с две култови новини! Разкритието

Климатологът проф. Георги Рачев даде своята дълготрайна прогноза за времето в утринния блок на БТВ.

" Градушката от оня ден не е типична за тази част от годината, само че през последните години това нещо се усилва и по брой, и по интензитет. Мога да кажа, че София претърпя най-топлия си зимен ден, откогато съществуват метеорологични наблюдения. Топла зима, живеем в едно прелестно време. Чакат ни мъгли и влага през цялата седмица и по този начин до неделя ", показа проф. Георги Рачев в утринния блок на бТВ. 
-->
Над Англия има един антициклон, поради който в България ще нахлуе малко по-студен въздух. В четвъртък и петък ще бъде най-хладно, само че хладно на фона на това, което видяхме досега. Иначе ще си бъде с естествени мартенски температури. 

През седмицата няма да са доста ниски температурите. В петъчния ден вероятно тук-там вечерта могат да паднат някои снежинки, само че най-вече по високите места. Ще бъде влажно с извънредно нужни превалявания, облачно, само че общо взето високи температури. 

Искам да обърна внимание на 8-ми март, този паметен празник, към този момент стои доста топло време. Няма да бъде хубаво времето на 3 март и всички, които решат да отидат на Шипка. Очаква ги прохладно време и дъждовно. Важното е човек да има въодушевление, без значение какво е времето на открито. Ще се облечеш, ще джапаш в локвите, не е толкоз ужасно, не би трябвало да сме толкоз изнежени.

Средните температури за март месец в България са сред 5,5 и 9,5 градуса по Целзий. Сравнително топло в азиатската част на Турция и студено в европейската част на Русия.

Европейският център дава плюс един градуса над междинната месечна норма. Ще има повече от естественото превалявания. Очаква ни естествен във връзка с температурите и може би малко по-топъл март месец, само че несъмнено с превалявания. Питейните язовири са добре, само че е хубаво да са цялостно до своя най-много. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР