Климатичните промени са новата пандемия, която завладява света, предупреждават от

...
Климатичните промени са новата пандемия, която завладява света, предупреждават от
Коментари Харесай

Климатичните промени могат да доведат до световен глад

Климатичните промени са новата пандемия, която превзема света, предизвестяват от Организация на обединените нации. Според прогнозите на организацията, поради световното стопляне международният апетит ще настъпи доста преди 2050, както се смяташе до момента.

Гледки, които към този момент не могат да се видят. Испанският народен парк Доняна, определян в миналото като " парадайс ", от ден на ден стартира да наподобява на пустиня.

" Преди това беше лагуна, а в този момент е поляна. Много добре познавам този регион и мога да ви уверя, че паркът изчезва. Ето тук трябваше да има вода, само че в този момент има шубраци ", изяснява Кармен Диас, откривател, предава Българска национална телевизия.

Доняна е едно от места в Европа, които климатичните промени заличават. Учените от дълго време предизвестяват, че в случай че изменението на климата не бъде овладяно, до края на века пустинята ще превземе огромни територии в южните региони на континента.

" Повече от 100 години учените знаят, че има директна връзка сред концентрацията на парникови газове в атмосферата и световните температури. Знаем също, че колкото повече се ускорява световното стопляне, толкоз повече ще има рискови прояви на времето ", разяснява Саманта Бърджис, откривател.

Земята ще стартира да се трансформира доста преди стоплянето да се усили с 1,5 градуса, предизвестява Ален- Ришар Донуахи, който председателстваше климатичната конференция на Организация на обединените нации предходната година.

Според него горещите талази, все по-честото периодично повтаряне на суша и наводнения и неприятните аграрни практики приближават света до всеобщ апетит. Според статистиката, най-гладуващата страна в този момент е Судан.

" Над 20 милиона души в Судан са изправени пред продоволствена рецесия. 6 милиона от тях са в сериозно положение ", сподели Адам Яо, заместник-представител на ФАО в Судан.

Промяната на климата, сушите, бурите, наводненията не познават граници, те не се нуждаят от виза, с цел да отидат в дадена страна. Не са единствено бедните страни, всички са в една лодка, припомня Ален Ришар Донуахи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР