Клиентите ще изплащат по-малко от изтеглената сумаJyske Bank, третата по

...
Клиентите ще изплащат по-малко от изтеглената сумаJyske Bank, третата по
Коментари Харесай

Банка в Дания дава кредит с отрицателна лихва

Клиентите ще изплащат по-малко от изтеглената сума

Jyske Bank, третата по величина банка в Дания, разгласи, че клиентите към този момент ще могат да изтеглят 10-годишен ипотечен заем с рента - 0,5%, което значи, че ще изплащат по-малко от заетата сума, написа Business Insider.

Така, в случай че сте закупили къща за 1 милион $ и изплащате изцяло ипотеката си за 10 години, ще платите на банката единствено 995 000 $.Уловката обаче е, че даже и при негативен лихвен % банките постоянно начисляват такси, свързани със заемите, което значи, че притежателите на жилища в последна сметка ще изплатят повече, в сравнение с са изтеглили.

Отрицателната ставка на Jyske Bank е част от серия извънредно ниски лихвени предложения от банките към датските притежатели на жилища. Nordea Bank, да вземем за пример, ще предложи 20-годишна ипотека с закрепен лихвен % от 0%. Други датски кредитори оферират 30-годишни ипотеки с 0,5% ставка.

Може да наподобява неефикасно за банките да отпускат пари с толкоз ниски лихви - само че зад това има причина. Продължаващото комерсиално напрежение сред Съединени американски щати и Китай провокира боязън и неустановеност на финансовите пазари, които са променливи и несигурни. Brexit и общите стопански условия също затрудняват Европа. Тези фактори принуждават банките да отпускат пари, даже на негативни лихвени проценти, приемайки дребна загуба, вместо риска от по-голяма загуба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР