Клауд компанията ArtScale започва европейска експанзия от БългарияВ анализ на

...
Клауд компанията ArtScale започва европейска експанзия от БългарияВ анализ на
Коментари Харесай

Иноватор в управлението на големи данни отваря офис у нас

Клауд компанията ArtScale стартира европейска агресия от България

В разбор на огромни данни тази година ще бъдат вложени 140 милиарда $, предвижда Forrester (източник: CC0 Public Domain)

София става начална точка за интернационална агресия на компанията AtScale, която се нарежда като водач в ръководството на огромни осведомителни масиви (Big Data) . Базираната в Калифорния компания н апуска за първи път рамките на Съединени американски щати, стъпвайки на Стария континент с офис у нас .

AtScale оперира на пазара от 2013 година, а клиенти на нейната платформа за бизнес разузнаване, определяна като „ революционна “, са колоси от рода на JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и GlaxoSmithKline. Калифорнийският снабдител предлага решение на скъпоструващ проблем, а точно – въвеждане на ред в безредния океан от данни, с които бизнесите оперират.

До раждането на иновационната услуга се стига откакто създателите на AtScale – ветерани от Yahoo, Гугъл, Netezza, IBM, Microsoft, Salesforce, Cisco и Oracle – сами се изправят пред това затруднение на предходните си работни места. Сблъсквайки се от първо лице с неефективността на наследените системи от данни, те вземат решение да основат това, което не могат да купят – решението.

„ AtScale се роди от нужда “, споделя един от създателите на AtScale и вицепрезидент Дейв Мариани. „ В Yahoo аз и моят екип бяхме разочаровани от това, че не можем по елементарен метод да позволим на потребителите да употребяват всички данни на компанията. Всеки ден ни се постановяваше да си пробиваме път през анархията от фирмени данни, а подготовката им за бизнес разбори постановяваше мъчителното им преместване от едно място на друго. Колкото и да оптимизирахме потоците, борбата беше изгубена “, спомня си Мариани.

Оказва се, че всяка огромна компания има този проблем. Информационните принадлежности и платформи стават все по-разнородни, фирмите имат хиляди приложения, които би трябвало да се свързват с данни, ситуирани на всички места – локално на място, в облак, а от време на време и в мултиоблак. Затова се нуждаят от гъвкава платформа, която може да пресъздава и сплотява достъпа до данни от всяко вместилище и BI инструмент, споделя Дейв Мариани.

Според Скот Хаузър, основен продуктов шеф на AtScale, лавинообразното повишаване на количеството от данни, събирани и съхранявани от организации по целия свят през последните няколко десетилетия, е неоспоримо, а способността за бърз достъп до тях и за ефикасното им анализиране към този момент е от решаващо значение за всеки бизнес. Forrester Research твърди, че през 2019 година в анализиране на огромни осведомителни масиви ще бъдат вложени 140 милиарда $.
още по тематиката
„ Живеем с свят, в който повече от 5 милиарда души ежедневно приказват по телефона, пишат известия, туитват, сърфират. Във всяка минута се раждат 571 нови уеб страницата, на месец във Facebook се споделят 30 милиарда единици информация. Между 2009 и 2020 година това „ произвеждане “ на данни ще се е нараснало с 440% “, показва Хаузър.

Именно в тази безредна среда Atscale внася ред, позволявайки на бизнеса да извлече нужната информация от необятен кръг данни с лекост, експедитивност и сигурност. Целта, естествено, е успеваемост. Липсата на успеваемост в ръководството на данни може да коства на фирмите до 35% от оперативните им доходи или загуби от 600 милиарда $ годишно единствено за бизнеса в щатите.

Вниманието на AtScale към България насочва Момчил Михайлов, който е българската диря в компанията, вицепрезидент и общоприет управител за Европа. „ Тук сме, тъй като съм сигурен, че в България ще намерим изключителните ИТ експерти, от които нашата гражданска война има потребност. Това са фрагменти, които търсят не просто претовареност със обществени придобивки, а кариера. Не става дума за работа по разнообразни планове или аутсорсинг. Както екипът ни в Съединени американски щати, по този начин и този в Сoфия, ще основава артикул без аналог в света “, съобщи Михайлов.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР