Класирането по медали остана последната голяма развръзка на олимпийските игри

...
Класирането по медали остана последната голяма развръзка на олимпийските игри
Коментари Харесай

Последният ден от Пьонгчанг 2018 ще реши битката между Германия и Норвегия

Класирането по медали остана последната огромна развръзка на олимпийските игри в Пьонгчанг. След 18 дни на надпревари Германия и Норвегия са равни с по 13 златни медала. За момента представителите на Скандинавия водят, откакто има 38 оценки общо, против 28 за Бундестима.

В последния ден от игрите Бундестима може да завоюва две трофеи, откакто ще бъде показан в два финала. Рано сутринта са последните два манша в четворките бобслей, където Германия има два тима, които след първите две спускания са първи и трети.

Германия ще бъде показана и във финала по хокей, където играе с Русия.

Норвегия има очаквания за успех в общия старт на 30 км при дамите в ски бягането, откакто при мъжете се провали. Фаворитки са точно норвежките, които ще бъдат показани от Хейди Венг, Ингвил Йостберг, Марит Бьорген и Рагхилд Хага.

В последния ден от олимпийските игри следва и финалът в женския шампионат по кърлинг сред Южна Корея и Швеция.

Големият победител в предпоследния ден от игрите беше Швейцария, която влезе измежду първите 10 народи в класирането по медали след две трофеи. Представителите на конфедерацията победиха в отборния старт в алпийските ски, а Невин Галмарини донесе петото злато дотук след победа в паралелния великански слалом в сноуборда.

 Скиорите алпийци на Швейцария се радват след златните медали в отборния старт.
© Reuters

Скиорите алпийци на Швейцария се радват след златните медали в отборния старт.

В алпийските ски Денизе Файерабенд, Рамон Ценхаузерн, Венди Холденер и Даниел Юл надвиха над тима на Австрия (Катарина Линсбергер, Михаел Мат, Катарина Галхубер и Марко Шварц). За кръстоносците това е второ злато в ските, откакто Мишел Гизин беше първа в комбинацията.

Малко по-късно денем Невин Галмарини дочака да вземе олимпийско злато в паралелния великански слалом в сноуборда. След среброто преди четири години този път 31-годишният играч стъпи на най-високото ходило.

В същата дисциплинираност българинът Радослав Янков отпадна в квалификациите и остана 19-и. При дамите в сноуборда успеха беше за Естер Ледецка, която към този момент има две трофеи след тази в супер-Г от алпийските ски.

С двата златни медала Швейцария излезе на седмо място дружно с Южна Корея, като и двете страни имат пет трофеи и общо по 15 оценки.

Стартовете в бързото пързаляне с кънки бяха доминирани от азиатски представители. При дамите японката Нана Такаги победи пред Ким Бо-рюм от Южна Корея и холандката Ирене Шутен. В мъжкия общ старт купата отиде при домакините от Южна корея и Лий Сюнг-хун. Среброто остана за Барт Свингс от Белгия, а бронзът за Кон Фервей (Холандия).

В предпоследния ден от игрите в Пьонгчанг трофеи завоюваха още Съединени американски щати и Каданда. Американците взеха първи златен орден в кърлинга след победа с 10:7 над Швеция. В мача при дамите за трето място Япония надигра Англия с 5:3.

 Мъжкият тим на Канада по хокей завоюва бронзовите медали след триумф над Чехия.
© Reuters

Мъжкият тим на Канада по хокей завоюва бронзовите медали след триумф над Чехия.

" Кленовите листа " пък победиха в сноуборд дисциплината биг еър, където Себастиен Тутен побед американеца Кайл Мак.

Игра се и дуелът за бронзовите медали в мъжкия шампионат по хокей на лед. Канада взе утешителната премия след 6:4 над Чехия.

Титла взе и Финландия посредством Ииво Нисканен в ски бягането на 50 километра типичен жанр. До този миг страната има четири бронзови медала, само че нито един златен в Пьонгчанг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (260)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР