Класиките в изкуството неслучайно са такива. Обикновено те са толкова

...
Класиките в изкуството неслучайно са такива. Обикновено те са толкова
Коментари Харесай

Нов прочит на класическата Ана Каренина

Класиките в изкуството неслучайно са такива. Обикновено те са толкоз харесвани и сполучливи, че се пресъздават голям брой пъти и съществуват години, години наред. Затова и някои ги дефинират като постоянно творчество.
 “IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното ”, StarBoy Ayvon и премиерата на илюзионния театър в Музикалния спектакъл
Как магията ще ни накара да повярваме в невъзможното

Илюзия, музика и танц в едно

Едно такова е романът на съветския публицист Лев Толстой " Ана Каренина ". Много писатели даже го дефинират като най-хубавото литературно произведение. Е, този въпрос и до ден сегашен е много противоречив, само че ни стига признанието, което самият Лев Толстой прави, че смята " Ана Каренина " за първия си същински разказ.

Всички знаем, че творбата е много обемна - преведена, тя съвсем постоянно е в два тома. И това е изцяло обикновено, поради, че засяга много тематики, измежду които за измяната, вярата, фамилията, брака, пристрастеността и имперското съветско общество.

Сюжетът обаче се концентрира върху извънбрачната спекулация сред Ана и офицер Алексей Кирилович Вронски, която скандализира обществените кръгове на Санкт Петербург. Припомняме си това не за друго, а с цел да се подготвим за следващата " Ана Каренина ", която ще " дойде " на българска сцена.

Всъщност става дума за първата балетна премиера на Софийската опера. В три следващи дни - 27, 28 и 29 януари ще можем да гледаме постановката по романа на Лев Толстой и с музиката на П. И. Чайковски.

Сюжетът на балета е пресъздаден от хореографията на Лео Муич, който прави нова редакция на творбата за българските актьори. В основните функции са Марта Петкова, Катерина Петрова, Никола Хаджитанев, Цецо Иванов и Емил Йорданов.
 “Двойно дъно ”, Ана Батева, Любомир Колаксъзов, Spam Studios и новата театрална премиера в Топлоцентрала
Когато актьорите играят самите себе си

Какво биха си споделили в един бар

Премиерата на " Ана Каренина " е на 27 и 28 от 19 ч. и 29 януари от 16 ч. в Софийска опера и балет.

Следващите дати за спектакъла са 2, 3 и 4 февруари, а цялата информация за него е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР